Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
20.06.2024 12:15

Mesto zrekonštruovalo športový areál na Sihoti


Ilustračná snímka, zdroj: slovenskobcan.com


Mesto Nové Zámky ukončilo prvú etapu modernizácie multifunkčného športového areálu na Sihoti, ktorú odovzdalo do užívania. Prvá etapa je súčasťou komplexnej rekonštrukcie, ktorá trvá niekoľko rokov a je rozdelená do viacerých etáp, informoval magistrát.


Hlavným cieľom komplexnej rekonštrukcie je vytvorenie mestského multifunkčného športového areálu pre profesionálny i amatérsky šport. Výsledkom je obnovená atletická infraštruktúra, ktorá spĺňa kritériá IAAF pre organizovanie medzinárodných atletických podujatí.         

Slovenský atletický zväz poskytol mestu na stavebné úpravy a rekonštrukciu atletického oválu na základe zmluvy o realizácii národného športového projektu sumu 400.000 eur. Ďalšími 350.000 eurami prispel na spolufinancovanie stavebných prác Nitriansky samosprávny kraj. Mesto Nové Zámky sa na rekonštrukcii atletickej dráhy podieľalo sumou vo výške 325.280 eur. Celková hodnota projektu vrátane projektovej dokumentácie predstavuje 1,080 milióna eur.

V druhej etape komplexnej rekonštrukcie multifunkčného štadióna na Sihoti sa mesto zameralo na rekonštrukciu diváckych tribún, ktoré už nevyhovovali technickým požiadavkám. Z Fondu na podporu športu získala radnica účelové finančné prostriedky v celkovej výške 358.563 eur.        

Po odovzdaní prvých dvoch etáp do užívania je v ďalších etapách projektu plánovaná úprava jestvujúcich valov s prestrešením a umiestnením viacerých funkcií vo vnútorných priestoroch areálu, ktoré budú slúžiť športovcom aj návštevníkom športového areálu. Poslednou etapou rekonštrukcie bude výsadba zelene, ktoré esteticky doplní a zavŕši celkovú obnovu športoviska.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
V športovom areáli v Nitrianskom Pravne pribudne centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostanú ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli im vybudujú centrálne detské ihrisko.
viac
29.04.2020
Mesto zriadilo krízové a karanténne centrum pre ľudí bez domova
Mesto Nové Zámky zriadilo krízové centrum a karanténne zariadenie pre ľudí bez domova. Mesto im zabezpečilo prístup k zdravotnej starostlivosti, testovanie na nový koronavírus a v prípade nutnosti aj pobyt v karanténe.
viac
12.11.2021
Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou
Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %