Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
29.04.2020 12:35

Mesto zriadilo krízové a karanténne centrum pre ľudí bez domova


V zariadení budú mať odkázaní ľudia prístup k jedlu a hygiene, ako aj k rúškam a čistému oblečeniu.


Mesto Nové Zámky zriadilo krízové centrum a karanténne zariadenie pre ľudí bez domova. Mesto im zabezpečilo prístup k zdravotnej starostlivosti, testovanie na nový koronavírus a v prípade nutnosti aj pobyt v karanténe.


Radnica chce aj týmto spôsobom znižovať riziká vzniku a šírenia ochorenia COVID-19 medzi touto ohrozenou skupinou, informovalo vedenie mesta.

Na základe konzultácie s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Nové Zámky bola pre zriadenie krízového kontaktného centra a karanténneho zariadenia pre ľudí bez domova vybraná lokalita areálu Šport hotela na Sihoti v Nových Zámkoch. Areál leží mimo zastavaného územia, má plné vybavenie pre karanténne zariadenie a dostatočne veľký exteriér na výkon krízového kontaktného centra.

Prevádzku kontaktného miesta budú zabezpečovať dve terénne sociálne pracovníčky, terénny pracovník mesta, dobrovoľníci Komunitného centra Kompas, členovia Slovenského Červeného kríža a v stanovenom čase aj zdravotnícky pracovník. Väčšinu činností je možné vykonávať v exteriéri pri dodržaní usmernenia hlavného hygienika. Klientov s príznakmi akútneho infekčného respiračného ochorenia je možné bezodkladne premiestniť do karanténneho zariadenia v interiéri budovy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach
Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.
viac
06.04.2020
Bratislava prijala pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia
Mesto Bratislava prijalo pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia, ktoré sa týkajú MHD, posilnenia hliadok mestskej polície na často navštevovaných miestach, zintenzívnenia informačnej kampane, ale aj seniorov, či ľudí bez domova. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %