Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.04.2020 11:15

Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.


Opatrenia sa týkajú všetkých sociálnych zariadení, ktoré mesto prevádzkuje. Zatiaľ čo denný stacionár pre deti a dospelých z preventívnych dôvodov zatvorilo, naďalej fungujú zariadenia sociálnych služieb pre seniorov, ale aj nocľaháreň a útulok.

Okrem hygienických potrieb zabezpečuje pre obyvateľov týchto zariadení aj ďalšiu pomoc. „Prijali sme opatrenie, že v nocľahárni sa ľudia môžu zdržovať aj počas dňa, aby sme sa vyhli tomu, aby v meste vznikali skupinky ľudí. Keďže ide o občanov, ktorí sú menej disciplinovaní a majú s tým trochu problém. Dbáme na to, aby dodržiavali nosenie rúšok a používali dezinfekčné prostriedky,” informovala sociálna pracovníčka Anna Menkynová, ktorá sa stará o denný chod zariadení.

Mesto prioritne rieši situáciu najohrozenejšej skupiny obyvateľov, ktorou sú seniori. „Obyvatelia nad 70 rokov dostali do schránok leták so základnými údajmi o novom koronavíruse a so všetkými dôležitými telefónnymi číslami. Takisto aj naďalej pokračujeme v distribúcii rúšok pre najohrozenejšie skupiny,” uviedla vedúca oddelenia sociálnych služieb MsÚ Jana Gáliková.      

V obmedzenom režime funguje komunitné centrum, ktoré je zriadené v objekte nocľahárne a ubytovne pre bezdomovcov. Okrem sociálneho poradenstva sa venuje najmä práci s deťmi všetkých vekových kategórií. „Poskytuje sa iba základné sociálne poradenstvo, preferuje sa komunikácia cez telefón. Ale spustili sme už aj štandardnú prevádzku s tým, že deti budú chodiť po dvoch na jedného pracovníka, ktorí ich budú doučovať,” informovala Gáliková.      

Mesto zriadilo pre obyvateľov aj krízovú telefonickú linku na čísle 0907 242 449, ktorá funguje denne od 8.00 do 20.00 h. Odborníci sú na linke pripravení poskytnúť základné poradenstvo osobám, ktoré sú osamelé, zdravotne postihnuté alebo inak znevýhodnené.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Nocľaháreň pre núdznych v Seredi končí
Trnavská arcidiecézna charita (TaRCh) i združenie STORM, ktorí sa venujú ľuďom v núdzi, bezdomovcom a ďalším ohrozeným skupinám v Seredi, dostali od mesta výpoveď z priestorov. Obe organizácie mali zázemie v budove bývalej školy na Garbiarskej ulici, ktorú ide radnica prenajať.
viac
30.03.2020
Žiakom zo znevýhodneného prostredia pomáhajú komunitné centrá
Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Sabinov pre zatvorenie v súvislosti s výskytom nového koronavírusu vyučujú žiakov on-line formou. Žiakom zo sociálne znevýhodneného prostredia sú nápomocné komunitné centrá zo Sabinova a z obce Ražňany.
viac
06.04.2020
Bratislava prijala pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia
Mesto Bratislava prijalo pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia, ktoré sa týkajú MHD, posilnenia hliadok mestskej polície na často navštevovaných miestach, zintenzívnenia informačnej kampane, ale aj seniorov, či ľudí bez domova. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.
viac
07.04.2020
Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady
V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %