Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.10.2021 05:00

Mesto Vráble chce zvážať deti na vyučovanie školským autobusom


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Vráble pripravuje pilotný projekt, v rámci ktorého bude deti na vyučovanie zvážať školský autobus. Radnica momentálne zisťuje záujem žiakov a ich rodičov o novú službu.


     Školský autobus bude podľa predbežných plánov zvážať žiakov iba ráno, pred začiatkom školského vyučovania. „Bude slúžiť výlučne iba pre žiakov základných škôl, pričom prvé tri mesiace bude táto služba pre deti vo Vrábľoch zdarma,“ informoval mestský úrad.       

Mesto už vypracovalo aj trasu autobusu. Premávať bude cez sídlisko Žitava, po uliciach Štúrova, Okružná, Družstevná, Dukelská a Partizánska. „Trasa je predbežná a v prípade záujmu sa môže upravovať,“ pripomenula radnica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2019
Mesto chce vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky
Mesto Vráble plánuje vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky. Financie na výstavbu cyklochodníka chce získať z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.
viac
28.04.2020
Ďalšie príklady dobrej praxe sú z Hrabušíc, Medzian a Hankoviec
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s predstavovaním príkladov dobrej praxe. Tentokrát sa sústredilo na výnimočnosť v troch obciach. A to Hrabušice, Medzany a Hankovce.
viac
21.07.2020
Výzva Európskej komisie na inteligentnú autonómnu mobilitu
Európska komisia vyhlásila výzvu na predkladanie návrhov na pilotný projekt - Inteligentná mestská mobilita zahŕňajúca autonómne vozidlá s termín na predloženie návrhu do 15. septembra 2020.
viac
10.09.2020
Pilotný projekt na prievidzskom gymnáziu má prispieť k zdravšiemu ovzdušiu
Študenti Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi by sa mali učiť v zdravšom prostredí. V jednej z tried tam testujú germicídne žiariče.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %