Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.02.2021 02:45

TTSK pilotne zavádza bezkontaktnú platbu v prímestských autobusoch


Snímka zdroj: (ttsk).


Trnavská župa skúšobne zavádza možnosť bezkontaktnej kúpy lístkov vo svojich prímestských autobusoch. Okrem bezkontaktnej platby kartou bude umožnený aj nákup lístkov prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ponúkne aj vyhľadávanie spojení.


V testovacej fáze bude táto služba zavedená od pondelka 8. februára 2021 na linke číslo 201 434 Gabčíkovo – Šamorín – Bratislava.

„Tento rok sa púšťame do zavádzania inovácií v prímestskej autobusovej doprave. Najprv začíname s modernizáciou spôsobu nákupu cestovných lístkov. Bude rýchlejší a pohodlnejší. Navyše cestujúci už nebudú potrebovať hotovosť a vyhnú sa teda fyzickému kontaktu s vodičom,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Trnavská župa realizuje pilotný projekt v spolupráci so spoločnosťou HOPIN a dopravcom SAD Dunajská Streda.

Autobusy na vybranej linke budú vybavené čítačkami platobných kariet a vodiči vyškolení na ich používanie. Nákup elektronického lístku bude možný prostredníctvom aplikácie HOPIN dostupnej v App Store, Google Play alebo Huawei Store. Aplikácia bola rozšírená o profil BUS, ktorý umožní cestujúcim rýchlejšie a pohodlnejšie cestovanie. Návod na jej stiahnutie je dostupný na https://hopintaxi.com/bus.

Cestovný poriadok vybranej linky SAD Dunajská Streda je zverejnený na https://www.sadds.sk/files/zmeny/201434.pdf.

 

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2020
V MHD budú môcť cestujúci zaplatiť za lístok i cez mobilný telefón
Cestujúci by mohli v autobusoch mestskej hromadnej dopravy v Prievidzi a Bojniciach v budúcnosti zaplatiť za lístok prostredníctvom mobilného telefónu.
viac
13.05.2020
Cestovné v MHD platené cez SMS bude v Nitre lacnejšie
Cestovné lístky v nitrianskej mestskej hromadnej doprave (MHD) kúpené cez SMS budú lacnejšie. Takto zakúpený lístok bude mať navyše dlhšiu platnosť. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
26.02.2022
Žilinský kraj je krok pred spustením pilotného projektu integrovanej dopravy
Jeden lístok na všetky typy dopravy a lacnejšie pravidelné cestovanie si budú môcť medzi prvými vyskúšať cestujúci na území Rajeckej doliny, krajského mesta Žilina až po Čadcu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %