Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.09.2020 10:25

Mesto propagujú nové videá Sakrálna a Industriálna Trnava


Sakrálna Trnava.


Región Trnava láka na návštevu mesta formou nových videí s názvom Sakrálna Trnava a Industriálna Trnava. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.


Vo videách propaguje oblastná organizácia cestovného ruchu na svojich sociálnych sieťach deväť nových tematických prehliadok mesta so sprievodcom. „Vďaka nim sa návštevníci prenesú do histórie prvého slobodného kráľovského mesta či spoznajú, ako fungovala industriálna Trnava,” uviedol Prostinák.     

„Rozmýšľali sme, ako odprezentovať nové témy prehliadok, a voľba padla na videá. Je lepšie to vidieť, ako o tom len čítať či počuť. Majú v sebe emóciu a vďaka nim môžeme všetkých vtiahnuť do daného obdobia, a tým im ukázať, aké v sebe Trnava ukrýva príbehy,” uviedol riaditeľ OOCR.      

Text vo videách nahovoril slovenský herec Vladimír Jedľovský z Divadla J. Palárika v Trnave. „Vo videu Sakrálna Trnava sa započúvate do príbehu o patrónke mesta a odhalíte tajomstvá chrámov Malého Ríma. Do čias, keď sa Trnavou šírila sladká vôňa Figara a v cukrovare pulzoval život pre zmenu vtiahne Industriálna Trnava,” doplnil Prostinák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %