Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.06.2021 12:40

Prázdninové potulky s kronikárom


Banner.


Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.


Oživovanie historických centier miest poznávacími aktivitami s netradičným sprievodcom – hercom, ktorý je oblečený v historickom kostýme je pre návštevníkov miest veľmi zaujímavým a vyhľadávaným spestrením návštevy mesta. Ide o akési “divadelné predstavenie” jedného herca vo verejnom priestore.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 (počas každej soboty a nedele v júli a auguste) priniesť túto obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History” (živá história) aj návštevníkom mesta Prešov.

Účelom tejto aktivity je produktová inovácia tradičných prehliadok mesta a oživenie destinačnej ponuky mesta Prešov počas letnej turistickej sezóny 2021 s prínosom podporiť jednodňovú a víkendovú návštevnosť mesta a postupne predlžovať pobyt mestského návštevníka v destinácii Šariš.

Podujatie vzniklo s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

 

Autor: (OOCR Región Šariš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %