Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.07.2021 11:30

Rozprávkový Liptov s deťmi


Snímka zdroj: (OOCR REGION LIPTOV).


Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.


Naprieč celým Liptovom, v piatich lokalitách, odohralo 9 divadiel a divadelných formácií až 34 predstavení, navyše Tomáš Bezdeda a Anika premiérovali pesničku, ktorá sa stala hymnou podujatia. Bezpečná dovolenka na Slovensku s množstvom výborných tipov má rozprávkové pokračovanie v podobe projektu Liptov s deťmi.

Leto je synonymom dovolenky. Na Liptove ho začali štýlovo, nezľakli sa obmedzení a maximálne zodpovedne, s cieľom ponúknuť rodinám s deťmi predĺžený víkend atraktívneho programu v prírode, zrealizovali podujatie ZA7HORAMi. Naprieč regiónom od Liptovského Jána cez Liptovský Hrádok, Mikuláš, Jasnú až po Hrabovskú dolinu prinášali návštevníkom podujatia atraktívny letný program plný zábavy, rozprávok, hravého vzdelávania, hudby aj pohybu. Veľkou otázkou aj výzvou v tomto ročníku podujatia nebolo len počasie, ale najmä hygienické opatrenia a bezpečnosť. Všetko sa podarilo na jednotku aj vďaka nasadeniu takmer stovky ľudí z realizačného tímu a partnerom podujatia. Poďakovanie však patrí aj disciplinovaným rodinám. „Letná sezóna je pre cestovný ruch veľmi dôležitá a my veríme, že nás Slováci podporia, tak ako počas podujatia ZA7HORAMi a budú svoju domovinu počas prázdnin spoznávať. Na Liptove ich čaká rozprávkovo pestrý program. Oplatí sa plávať a zabávať v našich bezpečných vodách, užívať si majestátne hory, aj všakovaké atrakcie pre malých aj veľkých, aktívnych i tých obľubujúcich relax. Istota a bezpečie sú pre rodinnú dovolenku kľúčové, no ani na rozmanitosť programu netreba zabúdať. Aj preto máme na regionálnom webe pomôcku, je ňou projekt Liptov s deťmi, ktorý rýchlo a jednoducho poradí kam ísť na Liptove za zážitkami na mieru. Rodičia pri plánovaní dovolenky ocenia našich osem kategórií plných skvelých tipov, ktoré ich prevedú našimi výletmi po prírode, vodnými aj zábavnými parkami, nechýbajú naše tipy na náučné či cyklo výlety, miesta oddychu, prechádzky s kočíkmi, miesta, ktoré navštíviť so staršími deťmi či v zlom počasí aj naše fajnoty pod zub,“ navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Ešte stále je len začiatok leta, výzva menom letné prázdniny ponúka veľa príležitostí, treba si len správne vybrať. Rozprávkové leto sľubujú Liptáci teraz, ale aj o rok. Jubilejný piaty ročník podujatia ZA7HORAMi začínajú postupne pripravovať a avizujú ho v termíne 1. až 3. júla 2022.

Podujatie ZA7HORAMi vzniklo aj vďaka štedrej podpore mnohých partnerov, najmä však hlavným partnerom Nadácii EPH, Nadácii Allianz, Dedoles a mliekarni Liptov. Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financovala podujatie aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 31 510,- eur a projekt Liptov s deťmi vo výške 5 500,- eur.

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR REGION LIPTOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
18.08.2021
Liptov má zelenú
V zmysle nového covid automatu majú Liptáci zelenú. Znamená to monitoring, teda prevádzky cestovného ruchu nepocítili výraznejšiu zmenu ani obmedzenia.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %