Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.07.2021 07:45

Nový vodný park na Liptove


Snímka zdroj: (OOCR REGION LIPTOV).


Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.


Liptov je známy svojimi výbornými možnosťami pre dovolenkárov aj najširšou ponukou vodnej zábavy, športu aj relaxu. K množstvu termálnych aj minerálnych prameňov, vodopádov, priehrade Liptovská Mara, divokej vode Váhu či rieky Belá, vodným parkom Bešeňová, Tatralandia, Gothal v Liptovskej Osade a Kúpeľov Lúčky pribudol toto leto vodný park v Demänová Rezort.

„Podľa dostupných informácií sa nám na Liptove podarilo v rekordnom čase postaviť najväčší drevený bazén na Slovensku. Konštrukcia nášho vodného parku je celá z dreva, držali sme sa škandinávskeho dizajnu a čistých línií, aby sme ho čo najlepšie začlenili do príjemného prostredia pod Nízkymi Tatrami. Náš vodný park tvorí 20 metrový bazén a detský bazén pre najmenšie detičky s hladinou vody od pätnásť do tridsaťpäť centimetrov s bezpečnou šmýkačkou. Navyše ho dopĺňajú aj vodné nafukovacie šmýkačky a obľúbený aquazorbing. Táto doba nepraje cestovnému ruchu, ťažko sa čokoľvek plánuje. Keďže sme vedeli, že chceme doplniť rezort aj o vodnú zábavu, tak sme hneď v momente ako prišlo uvoľňovanie rozbehli práce a výstavba nám trvala rekordných šesť týždňov. Paradoxne najviac času nám zabralo položenie dlažby a dokončovacie práce, nie samotná stavba drevenej konštrukcie,“ povedal marketingový manažér Demänová Rezort Jozef Droppa.

Ide o menší vodný park s kapacitou 200 osôb a v prevádzke bude len počas letných mesiacov. Voda v bazénoch na plávanie je vyhrievaná, má okolo 28 stupňov Celzia. Nakoľko je Liptov horským regiónom a vietor tu niekedy býva silnejší aj chladnejší, tak pri konštrukcii investori mysleli aj na veterné zásteny na terase okolo bazénov. Komplex atrakcií v rezorte dopĺňa aj unikátne 3D bludisko s drevenými prvkami či lezecká stena.

„Voda k letu neodmysliteľne patrí. Dovolenkári u nás hľadajú stále nové miesta na zábavu aj relax a som rada, že Liptov im vždy niečo zaujímavé aj nové ponúkne. Táto letná sezóna je pre nás najťažšia v histórii. Napriek tomu pozeráme do budúcnosti s optimizmom a nádejou. Bezpečné vody Liptova sú pre dovolenkárov opäť o niečo bohatšie. Je pred nami záver júla a celý august. Veríme, že Slováci podporia domáci cestovný ruch a vyberú si pre svoju letnú dovolenku Slovensko a najmä náš Liptov, kde ich v horách aj pod horami čaká kopec atrakcií a zábavy. Množstvo inšpirácií nájdu aj na webe regiónu visitliptov.sk,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Nová vodná prevádzka na Liptove zabezpečila prácu ďalším 20 ľuďom v trvalom pracovnom pomere aj brigádnicky. Otvorená je aj pre verejnosť denne od 9,00 do 22,00 hod.

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR REGION LIPTOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
18.08.2021
Liptov má zelenú
V zmysle nového covid automatu majú Liptáci zelenú. Znamená to monitoring, teda prevádzky cestovného ruchu nepocítili výraznejšiu zmenu ani obmedzenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %