Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.06.2021 09:25

Mesto Prievidza je o krok bližšie k vybudovaniu detských jaslí


Ilustračná snímka.


Na realizáciu projektu výstavy detských jaslí získalo mesto Prievidza nenávratný finančný príspevok, maximálne do výšky 469 879,40 eur, z Integrovaného regionálneho operačného programu, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.


Minulý týždeň bola podpísaná zmluva s dodávateľom stavebných prác, ktorý vzišiel z verejného obstarávania. Stavebné práce sú zamerané na rekonštrukciu a transformáciu pavilónu „A“, objektu MŠ A. Mišúta, na detské jasle. Ich obsahom budú predovšetkým úpravy zabezpečujúce bezbariérovosť objektu; zateplenie fasády a strechy objektu; výmena okenných a dverných výplní otvorov; výmena vnútorných zdravotechnických rozvodov a zariaďovacích predmetov; výmena vykurovacích telies a rozvodov. Súčasťou bude aj prístavba kočikárne; rekonštrukcia plochy ihriska; sadové úpravy a umiestnenie detských hracích prvkov.

Termín realizácie prác závisí od procesu kontroly zo strany sprostredkovateľského orgánu, ktorý poskytuje nenávratný finančný príspevok.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2019
Mesto Malacky pripravuje výstavbu detských jaslí
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.
viac
08.01.2020
Prievidzská samospráva plánuje vybudovať aj mestské detské jasle
Prievidzská samospráva chce v tomto roku vybudovať cyklotrasu na území mesta. Na investíciu získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako milión eur. Ide o jednu z investícií, ktoré plánuje zrealizovať v tomto roku.
viac
03.03.2020
Prievidza získala nenávratný finančný príspevok na vybudovanie detských jaslí
Mesto Prievidza získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) na realizáciu projektu s názvom „Vybudovanie detských jaslí v meste Prievidza“.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %