Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.03.2020 09:35

Prievidza získala nenávratný finančný príspevok na vybudovanie detských jaslí


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Prievidza získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) na realizáciu projektu s názvom „Vybudovanie detských jaslí v meste Prievidza“.


Mesto získalo NFP v rámci výzvy IROP-PO4-SC431-2017-16 na základe Zmluvy o poskytnutí NFP uzatvorenej medzi Mestom Prievidza a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja SR, ktorá nadobudla účinnosť dňa 29. 1. 2020.

V rámci projektu budú realizované úpravy objektu Materskej školy na Ulici A. Mišúta, ktorých účelom je prispôsobenie technických požiadaviek pre stavbu užívanú ako zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa. Nutnosťou je realizácia prístavby kočikárne.

Súčasťou budú aj stavebné úpravy a rekonštrukcia priestorov sauny s ochladzovacím bazénom a ich príslušenstva, ktoré si mesto uhradí z vlastných zdrojov. Stavebné úpravy sa zrealizujú za účelom úspory energií a zabezpečenia bezporuchovej prevádzky vnútorných inštalácií a zároveň bude vďaka zatepleniu obnovená povrchová fasáda.

Dispozičné členenie každej triedy je riešené vstupom do šatne, kde budú umiestnené skrinky a prebaľovacie pulty. Zo šatne je prístupné priechodné sociálne zázemie s umiestnenými WC a umyváreň. Z umyvárne je plynulo riešený priamy prechod do dennej miestnosti s odpočivárňou. Z tohto centrálneho priestoru sa prechádza do ďalších priestorov ako sklad hračiek, prípravňa jedál, izolačka s okienkom na vizuálnu kontrolu umiestneného dieťaťa, terasa. Z priestoru detskej šatne je prístupná miestnosť šatne sestier vrátane samostatného hygienického vybavenia. Príprava jedál je realizovaná v priľahlom hospodárskom pavilóne a prepravovaná do prípravne jedál jednotlivých tried, kde sa jedlo servíruje.

Súčasťou projektu je úprava detského ihriska s umiestnením herných prvkov a dotvorenie priestoru novou výsadbou.

Hlavný cieľ projektu je vytvoriť podmienky na zosúlaďovanie rodinného a pracovného života obyvateľov mesta a lepšie začlenenie žien s deťmi do troch rokov na trh práce. Vybudovaním zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov sa tak bude komplexne riešiť starostlivosť o deti v predškolskom veku na území mesta.

Autor: (Michal ĎUREJE, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2020
Schválené projekty kreatívnych centier by mali začať kontrahovať v lete
V prípade tzv. centralizovanej výzvy na podporu zakladania kreatívnych centier a zvýšenia dopytu po kreatívnej tvorbe sa v súčasnosti realizuje odborné hodnotenie projektov, ktoré sa uchádzajú o nenávratný finančný príspevok. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
16.08.2021
V Prešove pribudnú viac ako 4 kilometre nových cyklochodníkov
Akčný plán pre zlepšenie podmienok cyklistickej infraštruktúry v Prešove pomocou organizačných opatrení je schválený. Sieť cyklotrás v meste sa tak už čoskoro rozšíri o nové úseky. Celkovo pribudne 4,3 km cyklistických chodníkov, automatické sčítače a cyklostojany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %