Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.01.2020 03:35

Prievidzská samospráva plánuje vybudovať aj mestské detské jasle


Ilustračná snímka: (int).


Prievidzská samospráva chce v tomto roku vybudovať cyklotrasu na území mesta. Na investíciu získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako milión eur. Ide o jednu z investícií, ktoré plánuje zrealizovať v tomto roku.


„V roku 2020 mesto plánuje ako jednu zo svojich priorít rekonštrukciu ciest a chodníkov, kde je vyčlenená suma takmer jeden milión eur. Okrem toho začneme budovať cyklotrasu, ktorá spojí sídlisko Zapotôčky s mestským parkom,” načrtla primátorka Katarína Macháčková.

Samospráva podľa nej začne s viac ako miliónovou rekonštrukciou autobusovej stanice v časti mestskej hromadnej dopravy, patriť k tomu bude aj výstavba záchytného parkoviska.

„Jednou z našich dlhodobých priorít je školstvo, kde aj tento rok máme vyčlenené na investície do mestských budov sumu 1,5 milióna eur. Tešíme sa, že sa nám podarilo získať mimorozpočtové prostriedky na vybudovanie detských jaslí, ktoré budú novinkou v meste. Sú tu detské jasle, ale prevádzkujú ich súkromníci. Verím, že toto zvlášť ocenia práve mladé rodiny,” doplnila.

Rekonštrukciou za viac ako 800 000 eur prejde v tomto roku i budova Materskej školy na Ulici M. Mišíka, okrem toho sa mesto bude snažiť budovať na školách učebne na odborné predmety.

Prievidzská samospráva rovnako podporí prevádzku športovísk a mládežnícky šport, kam pôjde čiastka viac ako 500 000 eur, rovnakú sumu investuje do prevádzky zariadení sociálnych služieb a na opatrovateľskú službu dá takmer milión eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
Prievidza získala nenávratný finančný príspevok na vybudovanie detských jaslí
Mesto Prievidza získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) na realizáciu projektu s názvom „Vybudovanie detských jaslí v meste Prievidza“.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
02.12.2020
KSK opravil v tomto roku vyše 80 kilometrov ciest a 12 mostov
Košický samosprávny kraj (KSK) v tomto roku opravil viac než 80 kilometrov ciest II. a III. triedy. Opravil alebo aktuálne dokončuje opravu 12 mostov v kraji, do ktorých investoval viac ako päť miliónov eur. Informoval o tom v utorok Úrad KSK.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %