Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
02.11.2023 09:00

Mesto Prievidza ako veľmi zodpovedný obstarávateľ


Erb mesta Prievidza


Portál TRANSPAREX udelil mestu Prievidza ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 za výsledky v oblasti verejného obstarávania v uplynulom roku. Prievidza sa ocitla medzi 236 verejnými obstarávateľmi, ktorí získali nadpriemerné hodnotenie A+.


Z celkového počtu 11 819 registrovaných verejných obstarávateľov na Slovensku TRANSPAREX hodnotil 4400 subjektov, ktoré minulý rok realizovali verejné obstarávania. Medzi nimi sú samosprávy miest a obcí, kraje, školy, nemocnice a zdravotnícke zariadenia a ďalšie inštitúcie vrátane ministerstiev a štátnych podnikov.

Ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 portál udelil len 236 najlepším verejným obstarávateľom. Pri rebríčku zodpovedných obstarávateľov sa pritom hodnotilo viacero ukazovateľov:

• Hodnotenie hospodárskej súťaže (počet predložených ponúk)

• Priemerné úspory vo verejnom obstarávaní

• Priemerná dĺžka procesu verejného obstarávania

• Spoľahlivosť verejného obstarávateľa

• Pochybenia v procese verejného obstarávania

• Koncentrácia dodávateľov

• Reputačné riziko obstarávateľov

• Reputačné riziko dodávateľov

„Z nášho hodnotenia vyplynulo, že verejné obstarávanie vo vašej obci ste uplynulý rok realizovali profesionálne s dôrazom na vysokú hospodárnosť a zabezpečenie čestnej hospodárskej súťaže. Zákazky realizujete výrazne rýchlejšie než je celkový priemer a vyhrávajú ich transparentní a spoľahliví dodávatelia,“ hovorí o hodnotení PhDr. Matúš Džuppa, LL. M., predseda predstavenstva ProWise, a.s.

„Mám veľkú radosť, že mesto Prievidza získalo nadpriemerné hodnotenie a chcem poďakovať našim zamestnancom, ktorí sú zodpovední za proces verejného obstarávania. Kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejnými financiami a zvyšuje dôveryhodné postavenie nášho mesta v očiach občanov a celého Slovenska,“ zhodnotila primátorka JUDr. Katarína Macháčková.

Portál TRANSPAREX je špecializovaný informačný systém pre analýzu dát v oblasti verejného obstarávania. Jeho cieľom je otvorenými dátami podporovať hospodársku súťaž pre lepšie podnikateľské prostredie na Slovensku a zvýšiť transparentnosť vo verejných obstarávaniach. Práve vďaka verejnej kontrole prispieva k zvyšovaniu efektivity inštitúcií pri nakladaní s verejnými zdrojmi a zároveň pomáha obstarávateľom získavať kvalitných dodávateľov.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Prievidza spustila turistického sprievodcu v podobe mobilnej aplikácie
V rámci začínajúcej sa letnej turistickej sezóny pripravilo mesto Prievidza pre svojich návštevníkov a obyvateľov nový produkt cestovného ruchu s využitím moderných technológií – turistického sprievodcu vo forme mobilnej aplikácie.
viac
15.10.2022
Mesto Michalovce dostalo ocenenie ako najlepší verejný obstarávateľ
Portál Transparex udelil Mestu Michalovce ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2021 za vynikajúce výsledky v oblasti verejného obstarávania v uplynulom roku. Ocitli sme sa tak na popredných priečkach spomedzi 5400 verejných obstarávateľov a získali hodnotenie A+ veľmi zodpovedný obstarávateľ.
viac
05.11.2022
Nezabudnite nahlásiť zmenu štatutára na ústredný portál verejnej správy
V prípade zmeny štatutára orgánu verejnej moci vyplývajúcej z volieb do vyšších územných celkov a volieb do orgánov samospráv je nutné nahlásiť túto zmenu na ústredný portál verejnej správy.
viac
24.01.2023
Mesto má ambíciu znížiť počet dopravných značiek
Samospráva Prievidze má ambíciu znížiť počet dopravných značiek na území mesta. Odstrániť chce tie, ktoré sú nepotrebné, duplicitné či nadbytočné. S iniciatívou prišiel prvý zástupca primátorky Michal Dobiaš, o pomoc prosí i obyvateľov. Informoval o tom na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %