Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.01.2023 12:35

Mesto má ambíciu znížiť počet dopravných značiek


Ilustračná snímka.


Samospráva Prievidze má ambíciu znížiť počet dopravných značiek na území mesta. Odstrániť chce tie, ktoré sú nepotrebné, duplicitné či nadbytočné. S iniciatívou prišiel prvý zástupca primátorky Michal Dobiaš, o pomoc prosí i obyvateľov. Informoval o tom na sociálnej sieti.


"Naše mesto je preplnené zbytočnými dopravnými značkami. Keď to trochu preženiem, máme ich viac ako obyvateľov v meste. Často ide o duplicitné značenia alebo značenia, ktoré si vzájomne odporujú. Tieto značky vytvárajú vizuálny smog a špatia verejný priestor," načrtol Dobiaš.

Pripomenul, že mesto má povinnosť do troch rokov vymeniť všetky dopravné značky z dôvodu zmeny príslušnej vyhlášky. Dobiaš preto prišiel s novou iniciatívou na redukciu nepotrebných, duplicitných i nadbytočných dopravných značiek. Niekde ich je podľa neho prehnane veľa a niekde zas paradoxne chýbajú. "Ak obyvatelia poznajú miesta, kde sú podľa ich názoru zbytočné alebo duplicitné, alebo sa dajú osadiť na jestvujúci stĺp verejného osvetlenia namiesto samostatného stĺpika, môžu poslať podnet aj s fotkou a popisom na emailovú adresu zastupcaprimatora@prievidza.sk," priblížil Dobiaš.

Všetky podnety obyvateľov, ako aj značky, ktoré bude mesto chcieť odstrániť, budú podľa neho predmetom posúdenia odbornými zamestnancami mesta, okresným dopravným inšpektorátom a v prípade potreby aj okresným úradom. "Najlepšia dopravná značka je taká, ktorá je viditeľná, zrozumiteľná a jasná. A hlavne, nech ich nie je veľa. Aj toto pomôže k tomu, aby naše mesto bolo krajšie," dodal viceprimátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2018
Deti v Novom Meste sa o bezpečnosti učia na novom dopravnom ihrisku
V bratislavskom Novom Meste si deti základy bezpečnosti cestnej premávky osvojujú na novom dopravnom ihrisku. To vyrástlo v areáli materskej školy (MŠ) na Legerského ulici na základe spolupráce mestskej časti a rodičov detí.
viac
27.03.2020
Prievidza zabezpečuje prevenciu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi
Mesto Prievidza zabezpečuje prevenciu pred šírením nového koronavírusu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi. Bezdomovcom, ktorí sa zdržiavajú v rôznych častiach mesta, rozdáva informačné letáky a rúška. Viacerí oslovení bezprístrešní obyvatelia prevenciu dodržujú už dlhšie a nosia vlastnoručne vyrobe
viac
14.02.2023
V meste začali s odstraňovaním nepotrebných dopravných značiek
Samospráva Prievidze odstránila v uplynulých dňoch prvých 50 nepotrebných dopravných značiek, ktoré stratili svoju funkciu. Radnica tak sleduje zníženie vizuálneho smogu, iniciatívou šetrí i financie. Celkovo by z územia mesta malo zmiznúť 200 až 300 značení.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza pozýva na Vianočný blší trh a výpredaj kníh
Predvianočné obdobie je ako stvorené na vianočnú edíciu blšieho trhu, ktorý sa uskutoční v sobotu, 9. decembra 2023 od 9:00 h do 13:00 h na Námestí slobody v Prievidzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %