Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.04.2022 04:50

MAS: Usmernenie k uzatváraniu dodatkov k zmluvám


MAS-logo


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre IROP zverejnilo usmernenia k posudzovaniu zmeny zmluvy, uzavretej ako výsledok verejného obstarávania, z titulu rastúcich nákladov tovarov, služieb a prác spôsobených mimoriadnou situáciou.


K usmerneniu  RO pre IROP (odbor CLLD) vydal Odporúčanie ako postupovať pri zvolení jednotlivých postupov, v zmysle zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

RO pre IROP dôrazne upozorňuje MAS,  aby  v prípade zmien zmluvy, ktoré sú výsledkom verejného obstarávania  a to z dôvodu rastúcich nákladov tovarov, služieb a prác spojených s mimoriadnou situáciou -  usmernili žiadateľov tak:

aby prednostne uplatňovali bod č. 3:  ,,Zmeny zmluvy podľa § 18 ods. 3 - zmeny “de minimis“ tohto Usmernenia

Jedným z hlavných dôvodoch odporúčania sú problémy vyplývajúce z aplikačnej praxe. Z hľadiska právnej istoty tak predídeme vysokej pravdepodobnosti udelenia korekcie. Usmernenie RO pre IROP k posudzovaniu zmeny zmluvy, uzavretej ako výsledok verejného obstarávania, z titulu rastúcich nákladov tovarov, služieb a prác spôsobených mimoriadnou situáciou je dostupné TU.

 

Autor: Zdroj: mirri.gov.sk, zmos


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2021
Samosprávy sú pre MIRRI kľúčovým partnerom
Vicepremiérka Veronika Remišová včera rokovala so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska o spôsoboch, ako čo najefektívnejšie nasmerovať eurofondy do regiónov.
viac
17.06.2021
Národná sieť MAS: Naliehavo potrebujeme zmenu
Miestne akčné skupiny sa nachádzajú v kritickej situácii. Pre zle nastavené podmienky nedokážu vyčerpať všetky financie v tomto programovom období, navyše v budúcom programovom období 2021-2027 to bude ešte horšie.
viac
27.07.2021
ZMOS upozorňuje na eurofondovú depresiu
Združenie miest a obcí Slovenska sa listom obrátilo na vicepremiérku Veroniku Remišovú a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.
viac
15.10.2021
Na Slovensku je absurdne nastavený systém implementácie zdrojov
Podľa stanoviska NS MAS je prístup Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v príkrom rozpore s nariadeniami Európskej komisie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %