Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.03.2022 08:20

Fond na rozvoj Trnavského kraja rozdelí 700 000 eur


Banner.


Do 1. apríla je otvorená pre záujemcov vyzýva na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Cieľom je podporiť aktivity, podujatia a práce subjektov a organizácií, ktoré výrazne prispejú k propagácii kraja a naplnia jeho rozvojový potenciál s nadregionálnym významom.


Krajská samospráva podľa predsedu Jozefa Viskupiča na ňu z rozpočtu vyčlenila 700 000 eur.

„Finančne pomôžeme aktivitám, ktoré podporujú smerovanie kraja k znalostnej, kreatívnej, environmentálne udržateľnej a obehovej ekonomike pri súčasných demografických a klimatických zmenách a meniacom sa globálnom prostredí. Minulý rok sme na tento účel vyčlenili 500 000 eur, tento rok sme sumu zvýšili. Žiadatelia môžu získať grant vo výške minimálne 10 000 eur,“ uviedol Viskupič.

Oblasti, v ktorých môžu byť projekty úspešné, sa týkajú všeobecného rozvoja regiónov, zlepšenia podnikateľských zručností, udržania zamestnanosti alebo rekonštrukcie infraštruktúry. Finančne podporené budú projekty, ktoré potrebujú väčšie finančné krytie s celoregionálnym a nadregionálnym charakterom. Vítané sú aj návrhy inovatívnych riešení zamerané na zlepšenie kvality života v jednotlivých regiónoch. Financie sú určené aj na projekty spojené s revitalizáciou verejných priestranstiev, podporou práce s mládežou a spoločnosťou, ale aj adaptáciou na zmeny klímy. „O príspevok môžu požiadať mestá a obce, právnické a fyzické osoby, ktoré majú sídlo, trvalý pobyt alebo pôsobia na území Trnavského kraja, respektíve poskytujú služby obyvateľom kraja. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov, a to minimálne desať percent z celkovej výšky poskytnutého grantu,“ doplnil Viskupič. Elektronický formulár je na webe krajskej samosprávy.

Z fondu bol v predchádzajúcom období vo výške 31 000 eur podporený projekt rekonštrukcie juhovýchodnej veže Neogotického kaštieľa v Galante. Grant vo výške 60 000 eur bol poskytnutý napríklad aj na obnovu vstupných brán a prístupových chodníkov do baziliky v Šaštíne či na založenie jedinej základnej školy pre deti s autizmom v Trnavskom kraji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2019
R. Raši: Na rozvoj slovenských regiónov pôjde v budúcom roku viac ako milión eur
V budúcom roku pôjde na rozvoj slovenských regiónov viac ako milión eur. Na pondelkovej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).
viac
13.08.2020
Výzva IROP Zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o NFP na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
16.08.2021
IROP: Cyklovýzva už zverejnená
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zverejnilo výzvu na zvyšovanie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %