Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.10.2019 05:05

Dobrovoľníci dostanú ocenenia Srdce na dlani


Srdce na dlani - logo


Ľudia, ktorí bez nároku na finančnú odmenu venujú svoj čas a energiu ľuďom, ktorí to potrebujú, či projektom, ktoré robia svet krajším a solidárnejším, dostanú aj tento rok ocenenia Srdce na dlani.


TASR o tom informovala koordinátorka oceňovania Mária Joklová z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.       

Dobrovoľnícke centrá v Banskobystrickom, Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji vyzývajú organizácie, jednotlivcov či kolektívy, aby nominovali dobrovoľníkov. Historicky prvé oceňovanie a podujatie Srdce na dlani sa konalo v roku 1999 v Bratislave. Uskutočňuje sa pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (5. 12.) a Medzinárodného dňa koordinátorov a koordinátoriek dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (5. 11).       

Vyvrcholením krajských kampaní je séria podujatí Srdce na dlani s odovzdávaním ocenení. Záštitu nad týmito podujatiami už druhý rok preberá splnomocnenec Úradu vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martin Giertl.       

Dobrovoľníctvo sa realizuje v rôznych oblastiach života spoločnosti, napríklad sociálnej a zdravotnej oblasti, v oblasti výchovy a vzdelávania, kultúry a umenia, ochrany životného prostredia, rozvoja komunít a občianskej spoločnosti či v oblasti ochrany ľudských práv, demokracie a slobody.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
09.10.2021
Projekt Srdce na dlani aj tento rok ocení aktivity dobrovoľníkov na Slovensku
Ocenenie Srdce na dlani aj tento rok vyzdvihne výnimočné dobrovoľnícke skutky a aktivity vo všetkých krajoch Slovenska. Verejnosť môže jednotlivcov, organizácie alebo projekty nominovať do 8. novembra 2021.
viac
07.12.2022
Ocenenia za dobrovoľníctvo získali jednotlivci i občianske združenia
Ocenenie Srdce na dlani za dobrovoľnícku činnosť v Košickom kraji získalo spolu 25 jednotlivcov a dve občianske združenia. V rámci 14. ročníka oceňovania si ich v 13 kategóriách prevzali na pondelkovej (5. 12.) slávnosti v Michalovciach.
viac
08.11.2023
Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií
Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %