Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.11.2020 02:25

Verejnosť môže nominovať dobrovoľníkov na ocenenie Srdce na dlani


Ilustračná snímka


Ocenením Srdce na dlani vyzdvihne aj tento rok Bratislavské dobrovoľnícke centrum výnimočných dobrovoľníkov a koordinátorov. Nominácie môže verejnosť zasielať elektronicky prostredníctvom webu srdcenadlani.sk do nedele.


Slávnostné oceňovanie bude on-line 3. decembra. O udelení ocenenia rozhodne päťčlenná nezávislá hodnotiaca komisia. TASR o tom informovala Michaela Bagalová z BDC.      

Dobrovoľníkov z Bratislavského kraja oceňuje BDC Srdcom na dlani za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú nezištne, v prospech iných a v rôznych oblastiach spoločenského života. Srdce na dlani je tiež ocenením koordinátorov dobrovoľníkov, ako aj ocenenie za výnimočný čin či iný prejav solidarity a motivovania k službe druhých.      

"Rok 2020 sa do dobrovoľníckych štatistík zapíše veľkými písmenami. Dobrovoľníci šili a roznášali rúška, jedlo a lieky seniorom, doučovali on-line deti v krízových centrách a cez Týždeň dobrovoľníctva pomáhali v exteriéroch. Za to im patrí naše Srdce na dlani," uviedla riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.     

Počas piateho ročníka regionálneho oceňovania dobrovoľníkov udelia Srdce na dlani v siedmich kategóriách, a to dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom kraji, dobrovoľník pomáhajúci v zahraničí, koordinátor dobrovoľníkov, dobrovoľnícka skupina, dobrovoľnícky projekt alebo program, podpora dobrovoľníctva a dlhodobá dobrovoľnícka pomoc.      

Súčasťou tohto ročníka je aj národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2020, na ktoré budú nominované najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov. Srdce na dlani udeľuje BDC pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov (5. 12.) a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov (5. 11.).   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
17.10.2019
Dobrovoľníci dostanú ocenenia Srdce na dlani
Ľudia, ktorí bez nároku na finančnú odmenu venujú svoj čas a energiu ľuďom, ktorí to potrebujú, či projektom, ktoré robia svet krajším a solidárnejším, dostanú aj tento rok ocenenia Srdce na dlani.
viac
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
08.11.2023
Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií
Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %