Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.11.2020 02:25

Verejnosť môže nominovať dobrovoľníkov na ocenenie Srdce na dlani


Ilustračná snímka


Ocenením Srdce na dlani vyzdvihne aj tento rok Bratislavské dobrovoľnícke centrum výnimočných dobrovoľníkov a koordinátorov. Nominácie môže verejnosť zasielať elektronicky prostredníctvom webu srdcenadlani.sk do nedele.


Slávnostné oceňovanie bude on-line 3. decembra. O udelení ocenenia rozhodne päťčlenná nezávislá hodnotiaca komisia. TASR o tom informovala Michaela Bagalová z BDC.      

Dobrovoľníkov z Bratislavského kraja oceňuje BDC Srdcom na dlani za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú nezištne, v prospech iných a v rôznych oblastiach spoločenského života. Srdce na dlani je tiež ocenením koordinátorov dobrovoľníkov, ako aj ocenenie za výnimočný čin či iný prejav solidarity a motivovania k službe druhých.      

"Rok 2020 sa do dobrovoľníckych štatistík zapíše veľkými písmenami. Dobrovoľníci šili a roznášali rúška, jedlo a lieky seniorom, doučovali on-line deti v krízových centrách a cez Týždeň dobrovoľníctva pomáhali v exteriéroch. Za to im patrí naše Srdce na dlani," uviedla riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.     

Počas piateho ročníka regionálneho oceňovania dobrovoľníkov udelia Srdce na dlani v siedmich kategóriách, a to dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom kraji, dobrovoľník pomáhajúci v zahraničí, koordinátor dobrovoľníkov, dobrovoľnícka skupina, dobrovoľnícky projekt alebo program, podpora dobrovoľníctva a dlhodobá dobrovoľnícka pomoc.      

Súčasťou tohto ročníka je aj národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2020, na ktoré budú nominované najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov. Srdce na dlani udeľuje BDC pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov (5. 12.) a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov (5. 11.).   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
15.10.2018
Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.
viac
20.10.2021
Prešov: Verejnosť môže nominovať výnimočných ľudí a projekty na ocenenie
Ide o ľudí, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach spoločenského života a pomáhajú iným bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Nominované môžu byť aj výnimočné projekty, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.
viac
08.11.2023
Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií
Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %