Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
26.11.2020 12:30

Areál Malý Slavín v Malých Karpatoch sa dočká revitalizácie


Vizualizácia projektu.


Areál Malý Slavín, oddychovo-rekreačná zóna v Malých Karpatoch na trase medzi bratislavskou Račou a Záhorskou Bystricou, sa dočká revitalizácie. Pripravuje ju Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) spolu s mestskou organizáciou Mestské lesy v Bratislave. Projekt je naplánovaný na jar 2021.


Na mieste pôvodných prístreškov vznikne jeden kompaktný altánok, ktorý zachová doterajšiu kapacitu na sedenie a stolovanie, zastreší však väčšiu plochu. „Podstatná funkcia altánku je, aby sa človek vedel skryť pred počasím, a tento altánok je presne o tom. Je to tenká, vznášajúca sa strecha, ktorú pri pohľade takmer nevidno. Altánok teda nedominuje v lese, ale sa v lese stráca. A my môžeme vnímať to podstatné, okolitú prírodu,” priblížil Matej Dobšovič, riaditeľ Mestských lesov v Bratislave. Obnovy sa dočkajú všetky časti areálu, vrátane altánkov a priestoru studničky.      

Úprava altánkov a verejného priestoru v areáli Malý Slavín je jeden z projektov hlavného mesta a MIB pre lepšie verejné priestory, v rámci ktorých mesto zlepšuje kvalitu ciest, chodníkov a verejných priestorov po celom meste.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
18.11.2021
Na Šťavici pribudla nová tančiareň
V lokalite Šťavica v Tisovci v okrese Rimavská Sobota pribudla nová tančiareň, pôvodná drevená stavba slúžiaca na ľudové zábavy či majálesy vyhorela koncom 90. rokov minulého storočia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %