Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.11.2020 08:50

BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu


Vizualizácia.


Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.


Urobil tak po prepracovaní dokumentu na základe pripomienok vznesených hlavným mestom. Novinkou projektu je nová športová škola, ktorá má v areáli vzniknúť.     

„Čistopis štúdie už kraj doručil na magistrát hlavného mesta a čaká na schválenie. Novinkou celého projektu je, že v spolupráci s hokejovým zväzom vznikne v areáli nová športová škola aj s kompletným zázemím,” uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.      

Bratislavský kraj by mal zároveň vytvoriť pracovnú skupinu, ktorá bude riešiť okrem iného prípravy projektov pre územné rozhodnutia a stavebné povolenia. Pandémia nového koronavírusu však niektoré procesy spomalila. „Vzhľadom na pandemickú situáciu sa niektoré procesy spomalili, ako napríklad vytvorenie pracovnej skupiny, ktorá má doriešiť spôsob fungovania a nastaviť procesy,” poznamenala Forman. Posúva sa aj verejné obstarávanie. Pôvodne sa plánovalo vyhlásiť ešte tento rok, kraj ho presunul na rok 2021.      

Pozemok s rozlohou takmer deväť hektárov na konci Petržalky kúpil BSK v roku 2008 za vtedajších 287 miliónov korún (približne 9,5 milióna eur). V minulosti sa v súvislosti s ním uvažovalo o viacerých, nakoniec nezrealizovaných projektoch, napríklad Danube Arene. Lokalita je aj v územnom pláne mesta definovaná ako územie na šport.      

Myšlienku na vybudovanie areálu zakotvil kraj pred dvoma rokmi ako jednu zo svojich priorít do programového vyhlásenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
08.12.2020
Petržalka odkúpi objekt ZSE za 2,6 milióna eur
Bratislavská Petržalka odkúpi objekt spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE) na Ulici Ondreja Štefanka za 2,6 milióna eur. Prioritným cieľom je zabezpečenie vhodných podmienok pre materiálno-technické vybavenie referátu správy verejných priestranstiev.
viac
25.08.2021
Kontrola nákupov za verejné peniaze patrí do konceptu otvoreného vládnutia
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák prijal pozvanie od splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla na prezentáciu práce úradu na októbrovom Týždni otvoreného vládnutia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %