Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.07.2020 12:15

K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok


Vizualizácia.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.


Ide o pozemok, ktorý patrí kraju od roku 2008 a napriek viacerým zámerom v minulosti je stále nevyužitý.

„Celkovo prišlo k urbanistickej štúdii vyše 100 pripomienok od desiatich dotknutých organizácií. Týkali sa tak obsahovej, ako aj formálnej stránky štúdie a všetky boli zobrané na vedomie,” uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Čistopis urbanistickej štúdie aj s vyhodnotenými pripomienkami sa nachádza aktuálne na bratislavskom magistráte. Bratislavský kraj ho doručil 19. mája, čo potvrdila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová. „Čistopis UŠ bol spracovaný na základe výsledkov verejného prerokovania v jednom variante riešenia a 2. júna doplnený spracovateľom návrhu riešenia o dva opravené výkresy,” priblížila Rajčanová.

V súčasnosti je uvedený územnoplánovací podklad podľa hovorkyne na posúdení jednotlivými odbornými oddeleniami magistrátu. „Viac informácií budeme vedieť dať po posúdení tohto podkladu,” doplnila.

Pozemok s rozlohou takmer deväť hektárov na konci Petržalky kúpil BSK v roku 2008 za vtedajších 287 miliónov korún (približne 9,5 milióna eur). V minulosti sa na ňom uvažovalo o viacerých nakoniec nezrealizovaných projektoch, napríklad Danube Arene. Lokalita je aj v územnom pláne mesta definovaná ako územie na šport.

Na dlhodobo nevyužívaný a zarastajúci pozemok upriamil po čase pozornosť koncom júna 2017 aj novomestský starosta a vtedajší kandidát na predsedu BSK Rudolf Kusý. Ten chcel v prípade víťazstva v krajských voľbách vybudovať do piatich rokov Park športu a oddychu, pričom verejná diskusia s občanmi mala dať odpoveď na otázku, čo si obyvatelia na danom pozemku želajú. Na výber mali z piatich možností - šport, oddych, príroda, deti a seniori.

Kraj však mal záujem vybudovať na pozemku Family park, teda park rodinného typu so zábavno-vzdelávacím a oddychovo-rekreačným charakterom. Vyhlásenú verejnú súťaž na koncesionára, ktorý by Family park vybudoval a prevádzkoval, však musel kraj aj napriek predĺženiu termínu súťaže nakoniec zrušiť, lebo sa do nej nikto neprihlásil.

Myšlienku na vybudovanie areálu zakotvil kraj pred dvoma rokmi ako jednu zo svojich priorít do programového vyhlásenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Bratislava verejne prerokovala pokračovanie električkovej trate v Petržalke
Cieľom bolo prerokovanie hodnotenia správy projektu z hľadiska posudzovania vplyvu na životné prostredie.
viac
20.07.2017
Súťaž na vybudovanie Family parku v Bratislave je spustená
Unikátny projekt Family parku naberá reálne kontúry. Záujemcovia o tridsaťročný prenájom a prevádzku „Family parku“ na rozlohe deviatich hektárov majú možnosť predkladať svoje ponuky do 7. septembra.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
25.11.2020
Miesto bývalej továrne na Patrónke chce kraj premeniť na multifunkčný areál
Rozsiahly priestor v lokalite bývalej továrne na bratislavskej Patrónke by sa mal v najbližších rokoch premeniť na viacúčelový areál s využitím pre školstvo, kultúru, umenie, športové podujatia, či ďalšie voľnočasové aktivity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %