Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.02.2021 04:00

Dúbravka predstavuje návrh urbanistického riešenia zóny Pod záhradami


Snímka zdroj: (dubravka.sk).


Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sa do 31. marca môžu nielen elektronicky sčítať, ale tiež participovať na verejnom prerokovaní návrhu urbanistickej štúdie zóny Pod záhradami.


V centre mestskej časti v bezprostrednej blízkosti rímskokatolíckeho kostola navrhujú predkladatelia dva varianty riešenia územia, oba spája snaha o vytvorenie celistvého kompaktného parku so zastúpením kvalitnej zelene i zázemím pre využitie oddychovo-rekreačného potenciálu miesta.

V prvom variante, ktorý navrhovatelia nazývajú "kompromisným, nie však ideálnym", sa ráta s celkovou plochou parku 21 330 štvorcových metrov (m²). Ráta sa v ňom aj s výstavbou štvorpodlažného bytového domu s približne 30 bytmi na okraji parku, rovnako je navrhovaná prepojovacia miestna komunikácia medzi ulicou Pod záhradami a Koprivnickou ulicou.

Druhý variant neráta so žiadnou novou bytovou zástavbou ani prepojovacou komunikáciou. V západovýchodnom smere je navrhovaná alej tvorená stromami druhu Sakura, ktoré by v čase kvitnutia pripomínali pôvodné čerešňové sady v Dúbravke. Celková plocha parku v druhom variante je podstatne väčšia ako v prvom a dosahuje hodnotu cca 23 870 m².

Oba varianty ponechávajú potenciálny priestor na hromadnú podzemnú parkovaciu garáž, ktorá by aspoň čiastočne pokryla deficit parkovacích miest pre okolité bytové dom. Garáž lokalizovaná v juhovýchodnej časti územia, s príjazdom a výjazdom na Koprivnickú ulicu, by bola na mieste existujúceho parkoviska.

Štúdia je zverejnená na webe mestskej časti, samospráva informuje o možnostiach a termínoch pre vznesenie pripomienok a podnetov k štúdii.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %