Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.11.2021 09:25

Vianočné trhy by sa tento rok nemali vyhnúť ani Petržalke


Ilustračná snímka: petrzalka.sk


Vianočné trhy by sa tento rok nemali vyhnúť ani bratislavskej Petržalke. Naplánované sú od 28. novembra do 22. decembra na Námestí republiky. Pripravených by malo byť šesť stánkov s občerstvením a tri stánky s remeselnými výrobkami.


Režim fungovania vianočných trhov sa bude odvíjať od COVID automatu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.         

"Vstup na vianočné trhy sa bude riadiť režimom platných pravidiel COVID automatu, ktorým prispôsobíme aj spôsob regulovania a kontroly návštevníkov. Stánky budú v nočných aj doobedňajších hodinách strážiť členovia strážnej bezpečnostnej služby," skonštatovala Halašková.       

Vianočnú atmosféru budú dopĺňať aj vianočné stromčeky. Okrem tradičného stromčeka, ktorého vysvietenie je naplánované pri samotnom otváraní trhov, budú opäť osadené aj menšie stromčeky, tzv. vianočné stromčeky vinšov a prianí. Osadené budú pred kultúrnymi zariadeniami mestskej časti a ich rozsvietenie je naplánované na začiatok decembra. "Obyvatelia si na stromčeky budú môcť zavesiť či už v podobe vianočnej ozdoby alebo listu svoje prianie alebo vinš," priblížila Halašková. Chýbať nebudú ani nové prvky vianočného osvetlenia.       

Aktuálny program Vianočnej Petržalky 2021 bude mestská časť zverejňovať na webovej stránke www.kulturavpetrazalke.sk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Záujemcovia o vianočné stánky už môžu posielať prihlášky
Hlavné mesto aj tento rok ponúka možnosť prenajať si stánky počas vianočných trhov, ktoré sa budú konať v období od piatka 18. 11. 2016 do štvrtka 22. 12. 2016 na Hlavnom námestí, Františkánskom námestí a Primaciálnom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do konca septembra.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
15.11.2021
Prešovčania aj tento rok zažijú výnimočnú vianočnú atmosféru
Vianočné trhy mesta Prešov plánujeme otvoriť v období od 25.11.2021 do 22.12.2021. Ich dejiskom bude už tradične pešia zóna na Hlavnej ulici. Tohtoročnou novinkou budú svetelné inštalácie so zimnými motívmi, ktoré sa budú postupne rozsvecovať v Južnom parku.
viac
15.11.2022
Vianočná Petržalka prinesie okrem trhov aj viaceré podujatia
Do bratislavskej Petržalky sa po dvojročnej pandemickej pauze vrátia vianočné trhy. Uskutočnia sa na Námestí republiky, kde bude osadený aj vianočný stromček.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %