Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.11.2017 05:43

Vianoce v Petržalke


Snímka z minuloročných Vianoc. Zdroj: (petržalka.sk).


Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.


Návštevníci si budú môcť pozrieť vystúpenia folklórnych skupín, na svoje si prídu aj priaznivci folku či iných hudobných žánrov. Pripravené sú tiež divadelné predstavenia pre deti aj dospelých, vianočné koledy v podaní speváckeho zboru Canens a Evanjelického speváckeho zboru Petržalka.

Mikuláš na koči príde na trhy 6. decembra o 16:30 hod. a starosta Vladimír Bajan rozsvieti stromček a pozve na tradičný starostovský punč.

Pripravené sú aj gastrovíkendy – 1. – 3. 12. to budú gurmánske špeciality údené priamo na mieste, 6. 12. si budete môcť pochutnať na zabíjačkových špecialitách, od 8. do 10. 12. na špecialitách z diviny a v posledný víkend (15. – 17. 12.) na špecialitách z rýb.

Vianočné trhy sú otvorené od 1. do 20. 12., v pracovné dni od 11. do 21. hodiny a počas víkendov od 9. do 21. hodiny.

Súčasťou petržalských Vianoc je aj zimný akvatlon, ktorý odštartuje 2. 12. na petržalskej plavárni a v ZŠ Tupolevova, 7. 12. sa od 15. hodiny bude konať v DK Lúky mikulášske podujatie pre deti zo sociálne slabších rodín a 20. decembra bude mestská časť pred Tescom od 13. do 15. hodiny všetkým ponúkať kapustnicu.    

 

Autor: (Silvia VNENKOVÁ, MÚ Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
01.12.2017
V Rači chystajú bohaté Vianoce, ktoré začnú už túto sobotu
Bratislavská mestská časť Rača začína oslavovať najkrajšie sviatky v roku už najbližšiu sobotu (2. decembra). O 16. hodine sa v Katedrále svätého Šebastiána uskutoční predvianočný koncert.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %