Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.12.2017 07:04

Stropkovské vianočné remeselné trhy s novým betlehemom


Snímka zachytáva minuloročné vianočné remeselné trhy. Zdroj: (stropkov.sk).


Predajcovia a remeselníci budú svoj tovar a výrobky ponúkať širokej verejnosti už od štvrtkového rána (21. 12.), slávnostné otvorenie trhov je naplánované na 16. hodinu.


Už po jedenástykrát ožije centrum Stropkova vianočnými remeselnými trhmi. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.

Po slávnostnom otvorení odštartujú kultúrny program členovia komorného divadla Portál Vianočnou rozprávkou, nasledovať bude vystúpenie domáceho detského súboru Maľovaný svet, predstavia sa aj mladí speváci zo súboru Happy together a štvrtkový program uzavrie vystúpenie chrámového zboru sv. Cyrila a Metoda. V piatok sa jarmočníkom v pásme vinšov a kolied predstaví folklórna skupina Olšavan z Vyšnej Olšavy a čaro blížiacich sa Vianoc obohatí Miriam Bučková zo Súkromnej ZUŠ. Záver piatkového programu bude patriť miešanému speváckemu zboru Karmel.

Organizátori sa každoročne snažia do Stropkova pritiahnuť čo najviac remeselníkov, ktorí ponúkajú rozličné výrobky z vlastnej produkcie. „Opäť očakávame zhruba štyridsať remeselníkov a predajcov. Veríme, že každý z návštevníkov trhov si v ponuke nájde to svoje. V tomto roku nebude núdza o rezbárske a textilné výrobky, vyšívané a háčkované dečky, vianočné oblátky, sušené bylinky, šperky, vyrezávané tradičné hudobné nástroje, včelie produkty, keramiku, sviečky, výrobky z plste a ovčieho rúna, medovníky a mnohé ďalšie tradičné výrobky. No a nezabudli sme ani na niečo teplé pod zub i na zahriatie,“ priblížil vedúci Odboru školstva a kultúry MsÚ Tibor Kubička. Prebiehať bude aj dobročinný predaj výrobkov z dielní miestnych sociálnych zariadení – Domu detí Božieho milosrdenstva, Domova sociálnych služieb a Nového domova.

Už po štvrtýkrát bude príjemným spestrením trhov sviatočný Primátorský punč, ktorý bude Stropkovčanom a návštevníkom mesta podávať primátor Ondrej Brendza. Tohtoročnou novinkou pre Stropkovčanov je popri doplnení vianočnej výzdoby v centre mesta aj nový drevený betlehem s jedenástimi postavami od majstra rezbára Jána Špulera z Oravy.

Autor: (Peter NOVÁK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
16.10.2019
Nitra mení výber predajcov na vianočných trhoch, nerozhodne len cena
Výber predajcov na vianočných trhoch bude v Nitre prebiehať podľa nových pravidiel. Mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní zrušili elektronickú aukciu.
viac
22.12.2023
Na vianočných remeselných trhoch v Stropkove pomôžu ľuďom v núdzi
Stropkovčania sa aj v tomto roku môžu tešiť na obľúbené Vianočné remeselné trhy. Uskutočnia sa vo štvrtok a piatok na Námestí SNP a organizátori očakávajú účasť takmer päťdesiatich predajcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %