Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.11.2017 07:25

Vianoce prichádzajú do centra Prievidze


Pozvánka.


Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.


Mikulášsky sprievod

Vianoce v meste otvorí Mikuláš so svojimi pomocníkmi v utorok  5. decembra 2017. Mikulášsky sprievod anjelov a čertov začne o 16. hodine od „kostola Piaristov“ na Námestie slobody. Na čele sprievodu pôjde Mikuláš na koči ťahanom koňom a jeho družina.    

Od 16:30 hod. je pripravený program na Námestí slobody, kde začne čertovská ohňová show v podaní skupiny Aquila, tanečné vystúpenie SZUŠ Xoana, rozsvietenie vianočného stromčeka  a mnoho sladkostí od Mikuláša a jeho pomocníkov. Podujatie bude prenášané na veľkoplošné plátno.

Ľadová plocha

Aj tento rok bude pre obyvateľov mesta pripravená mobilná ľadová plocha, ktorá bude spustená od utorku 5. decembra 2017. Otvorená bude denne v čase od 8. do 21. hodiny, aj počas sviatkov.

Vianočný blší trh

V sobotu 9. decembra 2017 si nenechajte ujsť Vianočný blší trh a výpredaj vyradených kníh od 10. do 13. hodiny na Námestí slobody (pred Mestským domom), kde bude môžné nájsť a nakúpiť milé drobnosti z druhej ruky krásne ručne vyrobené vecičky, rôzne zberateľské predmety, knihy a oblečenie pre deti i dospelých, ale aj skvelé tipy na vianočné darčeky.

Vianočné trhy

Vianočné trhy v Prievidzi začínajú od 5. decembra 2017. Od tohto dátumu budú k dispozícii stánky s občerstvením v čase od 8. do 21. hodiny. Od 13. decembra zaplaví centrum mesta aj sezónny trh s predajom v čase od 8. do 19. hodiny a potrvá do 23. decembra 2017. Posledný deň pred Vianocami budú stánky s občerstvením a tovarom prístupné v čase od 8. do 18. hodiny.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
20.11.2017
Mikuláš prinesie Šaľanom do centra mesta umelé klzisko
Klzisko postavia na pešej zóne 5. decembra. Korčuliarom bude klzisko následne k dispozícii do 6. januára.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %