Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.12.2016 08:30

Vianočné trhy v Prievidzi ponúknu 106 stánkov s rôznorodým tovarom


Snímka zdroj: (prievidza.sk).


V inovovanom termíne, 5. decembra, otvoria tento rok v Prievidzi vianočné trhy. V predvečer príchodu svätého Mikuláša budú mať Prievidžania a návštevníci mesta na Námestí slobody k dispozícii stánky s občerstvením, od 13. decembra aj tie s ďalším sortimentom, predovšetkým vianočnými výrobkami.


Zmenu v podobe skoršieho termínu trhov, ako uviedol hovorca mesta Michal Ďureje, si vyžiadali samotní obyvatelia prostredníctvom poslancov mestského zastupiteľstva, ktorým na námestí hlavne v deň príchodu Mikuláša chýbala možnosť občerstvenia.      

Na tohtoročných vianočných trhoch budú predajcovia ponúkať svoj tovar aj v 23 jednotných drevených predajných stánkoch. Tie má samospráva prenajaté od súkromnej spoločnosti a budú umiestnené v priestore od mestského domu po mestský úrad. "Zabezpečením drevených predajných stánkov sa snažíme pozdvihnúť celkovú estetickú úroveň vianočných trhov a zároveň zvýšiť štandard pre predajcov. Drevené stánky sú uzamykateľné a je v nich vyššia tepelná pohoda. Týmto spôsobom chceme na námestí vytvoriť zaujímavé Vianočné mestečko so všetkým, čo ku klasickým vianočným trhom patrí," priblížila Ivona Vojtášová z Mestského úradu v Prievidzi. Ďalšie predajné stánky budú podľa nej umiestnené po obvode námestia. "Záujem o pozície na vianočné trhy je zo strany predajcov veľký, už ich máme všetky rezervované. Celkovo bude na námestí 106 stánkov," uzavrela Vojtášová.       

Súčasťou vianočných trhov bude i vianočný blší trh, podávanie primátorského punču, stánky s dobročinným obsahom, ktoré zabezpečia organizácie Úsmev ako dar či Harmónia, ako aj ďalšie aktivity.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Záujemcovia o vianočné stánky už môžu posielať prihlášky
Hlavné mesto aj tento rok ponúka možnosť prenajať si stánky počas vianočných trhov, ktoré sa budú konať v období od piatka 18. 11. 2016 do štvrtka 22. 12. 2016 na Hlavnom námestí, Františkánskom námestí a Primaciálnom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do konca septembra.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %