Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.10.2021 04:12

Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive


Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.


 „Prihlasovanie je dostupné cez elektronický registračný formulár,“ uviedol mestský úrad.      

Vianočné trhy sú súčasťou projektu Adventná Nitra a Silvester 2021. Tento rok budú vyzerať inak ako v minulých ročníkoch. Ich program by nemal byť sústredený iba na Svätoplukovo námestie, ale bude sa konať aj na Vŕšku. „Naším zámerom je vytvoriť komornejšiu atmosféru a viaceré pódiá pre hudobnú produkciu, aby sme vedeli využiť aj nové moduly a sedenia inštalované na Svätoplukovom námestí a zároveň sa prispôsobiť aktuálnemu covidovému automatu,“ uviedla pred časom vedúca odboru kultúry Dagmar Bojdová.      

Vianočné trhy a nadväzný kultúrny program sa bude konať v období od 28. novembra do 23. decembra, samostatný program je pripravený na Silvestra. „Na celkovú podobu Vianočného mestečka bude mať vplyv záujem predajcov v stánkoch. Samozrejme, že sa všetko pripravuje aj v nadväznosti a v kontexte aktuálnych platných pandemických opatrení a tiež v súlade s platným semaforom pre kultúrne podujatia,“ vysvetlila Bojdová.           

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Vianočné trhy v Prievidzi ponúknu 106 stánkov s rôznorodým tovarom
V inovovanom termíne, 5. decembra, otvoria tento rok v Prievidzi vianočné trhy. V predvečer príchodu svätého Mikuláša budú mať Prievidžania a návštevníci mesta na Námestí slobody k dispozícii stánky s občerstvením, od 13. decembra aj tie s ďalším sortimentom, predovšetkým vianočnými výrobkami.
viac
25.11.2018
Stánkari na vianočných trhoch musia obmedziť používanie plastov
Počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc sa mesto rozhodlo minimalizovať odpad a skúšobne zavádza prvé opatrenia, s ktorými plánuje v budúcnosti pokračovať v prísnejšom režime. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.
viac
16.10.2019
Nitra mení výber predajcov na vianočných trhoch, nerozhodne len cena
Výber predajcov na vianočných trhoch bude v Nitre prebiehať podľa nových pravidiel. Mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní zrušili elektronickú aukciu.
viac
02.12.2019
Vianočné mestečko otvoril slávnostný program
Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %