Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
31.10.2020 12:55

Vianočné mestečko v Nitre tento rok definitívne nebude


Archívna snímka (on)


Tradičné Vianočné mestečko v Nitre tento rok nebude. Mesto sa snažilo trhy a kultúrne podujatia na Svätoplukovom námestí zorganizovať aj napriek pandémii ochorenia COVID-19.


V rámci prípravy už vybralo aj predajcov. Podľa viceprimátora Daniela Balka sa však situácia vyvinula tak, že jediné rozumné riešenie je vianočné trhy neorganizovať. Ako uviedol, mesto uvažovalo aj o hypotetickej možnosti, že by radnica vianočné stánky ponúkla gastronomickým prevádzkam na pešej zóne, ktoré nemajú terasy a musia byť zatvorené. „Napokon sa aj táto možnosť ukázala ako nereálna,“ uviedol Balko.       

Z Vianočného mestečka tak podľa jeho slov zostane iba výzdoba a stromček. „Občerstvenie a kultúrny program však tento rok nebude,“ dodal Balko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2019
Vianočné mestečko otvoril slávnostný program
Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.
viac
15.10.2021
Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku
Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.
viac
13.11.2023
Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program
Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.
viac
12.01.2024
Vratné poháre pomohli znížiť množstvo odpadu vo vianočnom mestečku
Vianočné sviatky sa definitívne skončili, mesto Nitra začalo s odstraňovaním a uskladnením vianočnej výzdoby. Pracovníci mestskej spoločnosti postupne demontujú vianočné stánky zo Svätoplukovho námestia i svetelnú výzdobu ulíc, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %