Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
13.11.2023 08:55

Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program


Snímka zdroj: (TASR)


Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.


Decembrové pondelky budú v mestečku venované predovšetkým tradíciám a jednotlivé vystúpenia budú približovať obyčaje a zvyky našich predkov. "Utorky budú zasa rockové, stredy sa budú venovať komunitným aktivitám, štvrtky zasa žiakom a školám a piatky budú vyhradené základným umeleckým školám," uviedol mestský úrad.         

Program adventných víkendov bude žánrovo bohatší a prispôsobený väčšiemu počtu návštevníkov. "Na Silvestra plánujeme diskotéku, ktorá potrvá od 23. hodiny až do jednej hodiny ráno. Keďže si na Nový rok pripomíname výročie vzniku republiky, zaznie aj štátna hymna a príhovory predstaviteľov mesta," pripomenul magistrát.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!
K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.
viac
16.12.2016
Park Andreja Hlinku zavonia Farmárskymi trhmi a Adventom
MČ Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov si pre obyvateľov mestskej časti a jej návštevníkov pripravili na víkend 17. a 18. decembra 2016 Farmárske trhy, kde nebude chýbať dobré jedlo, ani bohatý kultúrny program.
viac
15.12.2018
Vianočné trhy v Malackách sa začínajú už dnes
Adventné Malacky 2018 pokračujú tradičnými vianočnými trhmi, ktoré sa začínajú dnes 15. decembra v centre mesta na Mierovom námestí a potrvajú do soboty 22. decembra.
viac
02.12.2019
Vianočné mestečko otvoril slávnostný program
Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %