Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.12.2016 12:19

Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!


Pozvánka.


K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.


A nie sú to len horúce dobroty, ktorými vianočné trhy lákajú. Sprievodné akcie od výmyslu sveta ponúka podujatie Advent na mlyne v Doľanoch, Vianočná Malá vínna ulička v Pezinku, Vianočné zastavenie v Modre, v Šenkviciach to budú Vianočné pastorále, Vianočný koncert v Bernolákove, dokonca i Hasičská kapustnica v Stupave.

„Tento víkend bude patriť nielen Adventu, ale aj tradíciám a hudbe. Podujatia so sviatočnou atmosférou ovládnu celý región, a tak vianočnú náladu pochytíte všade,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Vianočné trhy sprevádzané kultúrnym programom nájdete od piatka do 23. decembra v Rusovciach. Na slávnostnom otvorení v piatok vystúpi dokonca aj legendárny Peter Nagy.

Špeciálne sobotňajšie vydanie Dobrého trhu, ktoré okrem kvalitných produktov, krásnych darčekov a skvelého jedla prinesie mnoho neopakovateľných zážitkov a najmä dobrosrdečnosti nájdete v bratislavskej Starej tržnici v čase od 17. do 20. hodiny.

Nedeľňajší Advent na Mlyne v Doľanoch medzi 14. - 18. hodinou poteší kultúrnym programom a trhmi so sviatočnými dobrotami.

V Pezinku na Radničnom námestí nájdete tento víkend od piatka do nedele Vianočné trhy. Okrem nich si môžete odskočiť na podujatie Vianočná Malá vínna ulička v sobotu 17. decembra od 17. do 23. hodiny a ochutnať mladé vínka od miestnych vinárov, varené vínko, domáce pagáče, lokše, či kapustnicu. Pre milovníkov sladkostí bude možnosť ochutnávky a kúpy cukroviniek.

Od piatka do soboty bude Modra rozvoniavať domácimi koláčmi. Dobročinnosť tu bude vítaná na Mestských vianočných trhoch na nádvorí historickej radnice, ktoré budú spojené s tradičnou zbierkou koláčov.

V piatok 16. decembra Vianočné trhy v Malackách potešia príjemnou atmosférou a kultúrnym programom, nasledujúci deň trhy nájdete v Moste pri Bratislave a v Slovenskom Grobe, kde privítajú sviatočne naladených návštevníkov počas celého dňa. V ten istý deň sa bude na Vianočných trhoch v Hrubej Borši variť aj obecná kapustnica.

Hasičská kapustnica sa bude pripravovať v rovnaký deň v Stupave oproti mestskému úradu od 13. do 16. hodiny.

Viac informácií nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
13.11.2023
Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program
Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %