Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.10.2022 11:40

Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy


Vianočné trhy v Bratislave.


Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.


"Adventný čas po niekoľkoročnej prestávke opäť spestria vianočné trhy a sprievodný program," pozýva mestská organizácia.

Súčasťou trhov bude opäť vianočný stromček, ktorý osadia na Hlavnom námestí. "V starej Bratislave bol symbolom nielen Vianoc, ale i ľudskej spolupatričnosti, ktorú miestni vnímali ako hlavné posolstvo sviatkov," podotýka BTB.

Hlavné námestie bude zároveň patriť aj celomestským vianočným trhom. Vianočne ladený program bude pripravený na Františkánskom námestí. Piatky a soboty budú patriť koncertom, nedele rodinám s deťmi. Na Primaciálnom námestí sa budú môcť návštevníci opäť poprechádzať po Vianočnom lese. Do jeho prípravy sa opäť zapoja bratislavské základné a základné umelecké školy.

Adventný program sa bude konať aj v Koncertnej sieni Klarisky. Vianočné trhy či tematický program plánujú aj viaceré mestské časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Otvorenie mestských vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka už tent
V piatok 23. novembra hlavné mesto otvorí tohtoročné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bude rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí o 17:00 h, ktorým je 14-metrový smrek pichľavý.
viac
06.11.2021
Vianočné trhy na Hlavnom námestí sa začnú v piatok 26. novembra
Tohtoročné vianočné trhy na Hlavnom námestí mesto Bratislava otvorí v piatok 26. novembra. Vstup na Vianočný hlavný trh bude podľa aktuálneho nastavenia COVID semaforu v čase spustenia trhov, buď v režime plne očkovaní alebo OTP.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
01.12.2022
Advent bude patriť trhom, koncertom i výlovu kaprov
Advent v Prievidzi ponúkne vianočné trhy, blší trh, koncerty miestnych umelcov i výlov kaprov. Program pripravilo mesto a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) až do konca decembra, otvorí ho Mikuláš sprievodom mestom v nedeľu (4. 12.) a ukončí vítanie nového roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %