Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.11.2016 09:15

O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline


Pozvánka.


Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.


Už od budúceho týždňa sú pre Žilinčanov a návštevníkov mesta pripravené stánky s občerstvením a s tradičnou vianočnou tematikou. Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia „Primátorský punč“.

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2017. Pripravené sú stánky s občerstvením, vianočnou tematikou ako aj umelé klzisko. Stánky s občerstvením v počte 11 boli vybrané na základe elektronickej aukcie v októbri, v ktorej sa zúčastnilo 21 záujemcov a mestu Žilina sa podarilo získať za prenájom 152 918 eur.

Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia Primátorský punč. Cena punču bude dobrovoľná a výťažok bude venovaný deťom a seniorom. Punč sa bude podávať od 19. do 22. decembra na Mariánskom námestí. Predávať ho bude primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline osobne.

„Srdečne pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, že sa spoločne porozprávame,“ pozýva Igor Choma.

Počas Vianočných trhov budú prebiehať nasledovné akcie:

Mikuláš v meste (Mariánske námestie, 5. december),

Big Jump – Otvorenie zimnej sezóny OOCR Malá Fatra (9. december, 12. – 22. hod., Námestie Andreja Hlinku),

Vianočný beh (17. december od 8. hod., Vodné dielo Žilina).

 

 

Aj tento rok bude k dispozícii od 1. decembra do 31. decembra umelé klzisko. Návštevníci tak budú mať možnosť korčuľovať sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ.

Žilinčania, ale aj návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený 1. januára 2017 o 18. hodine zo strechy Mestského divadla Žilina, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj menšie deti. Príďte s nami osláviť začiatok nového roka.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč
Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.
viac
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %