Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.04.2023 04:05

Zberný dvor v Rači opäť otvoria, k dispozícii bude do 30. novembra


Snímka zdroj: Odpady-portal


Zberný dvor Rača na ulici Pri Šajbách v Bratislave bude od soboty (15. apríla) opäť sezónne otvorený. Obyvateľom nielen Rače, ale aj mestských častí Nové Mesto a Vajnory bude k dispozícii do 30. novembra. Informuje o tom mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na svojom webe.


Zberný dvor bude otvorený tri dni v týždni, a to v utorok a vo štvrtok od 11.00 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 15.00 h. Výnimkou sú štátne sviatky. Obyvatelia môžu bezplatne odovzdať objemný odpad (maximálne 150 kg osoba/rok), bioodpad zo záhrad a zelene (maximálne tri vrecia osoba/týždeň), ale tiež roztriedený papier, lepenku, sklo či plasty. Spoplatnené je odovzdanie drobného stavebného odpadu, poplatok sa uhrádza hlavnému mestu.         

V roku 2022 navštívilo račiansky zberný dvor viac ako 3490 návštevníkov, ktorí priniesli vyše 367 ton odpadu.         

Okrem zberného dvora v Rači prevádzkuje OLO aj zberný dvor na Starej Ivanskej ceste, ktorý slúži všetkým obyvateľom Bratislavy, a to počas celého roka. Práve tam je možné uložiť najviac druhov odpadov v hlavnom meste.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
16.04.2019
OLO spúšťa prevádzkovanie zberného dvora v Rači aj s novinkami
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) aj v tomto roku spúšťa prevádzkovanie zberného dvora v mestskej časti Rača. V porovnaní s minulým rokom budú rozšírené otváracie hodiny zberného dvora a navštíviť ho budú môcť aj obyvatelia ďalších dvoch susedných bratislavských mestský
viac
29.03.2020
J. Budaj: S novým týždňom sa opäť otvoria aj zberné dvory
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na základe záverov z ústredného krízového štábu povolil od pondelka (30. 3.) prevádzku zberných dvorov na Slovensku. Stalo sa tak na základe návrhu ministra životného prostredia Jána Budaja.
viac
13.04.2022
Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla
Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %