Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
18.10.2024 09:00

V zoo otvoria v piatok opätovne Gazdovský dvor s kontaktnou lúkou


Dobrovoľnícke prace v Gazdovskom dvore pri odstranovaní následkov potopy. Snímka zdroj: ZOO Bratislava


V zoologickej záhrade v Bratislave otvoria v piatok (18. 10.) opätovne Gazdovský dvor s kontaktnou lúkou. Zatvorený bol od polovice septembra v dôsledku povodne. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.


"Väčšina zvierat sa už vrátila do svojich výbehov. Je možné opäť vidieť sliepky, orpingtonky levanduľové, králiky a morčatá. V najbližších dňoch sa pripoja aj poníky. Kontaktná lúka bude v plnej prevádzke a návštevníci sa môžu tešiť na miniatúrne plemená oviec a kôz," priblížila Ritterová.         

Novinkou je prístrešok pre zvieratá a nový kŕmny automat, nainštalovaný v bambusovej záhrade pri vstupe na kontaktnú lúku. Výstavba bola pre povodeň pozastavená. Na Gazdovskom dvore prejde obnovou ešte jazierko. Po vyčistení sa doň nasadia vodné rastliny a ryby, z ktorých sa mnohé, aj po povodni, zachránili.         

Bratislavská zoo otvorila opätovne svoje brány už koncom septembra. Pomohlo jej takmer 200 dobrovoľníkov. Investície si však vyžiadal Gazdovský dvor. Zoo pripravila pre návštevníkov jesenný program, vyvrcholením sezóny má byť Jesenný festival (26. - 27. 10.).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2018
Vianoce v Gazdovskom dvore budú už v novembri
Centrum tradičnej kultúry (CTK) v Myjave pripravilo pre deti výchovno-vzdelávacie podujatie pod názvom Vianoce v Gazdovskom dvore. TASR informovala Eva Čmelová z CTK.
viac
06.09.2021
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 12. ročník podujatia Dni sliviek
V sobotu (11. 9.) sa Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. Ide už o 12. ročník podujatia, ktoré je zamerané na prezentáciu a revitalizáciu tradičného ovocinárstva, prednostne na pestovanie a spracovanie sliviek v myjavskom regióne.
viac
25.02.2023
Bratislavská zoo sa má čoskoro opäť otvoriť pre návštevníkov
Bratislavská zoo sa má čoskoro opäť otvoriť pre návštevníkov. Ak sa neobjaví nový prípad vtáčej chrípky, zoo plánuje otvoriť začiatkom týždňa. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a vzdelávania zo zoo Diana Dúhová.
viac
15.04.2023
Zberný dvor v Rači opäť otvoria, k dispozícii bude do 30. novembra
Zberný dvor Rača na ulici Pri Šajbách v Bratislave bude od soboty (15. apríla) opäť sezónne otvorený. Obyvateľom nielen Rače, ale aj mestských častí Nové Mesto a Vajnory bude k dispozícii do 30. novembra. Informuje o tom mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %