Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2020 09:30

Bratislavskú Zoo otvorili v stredu opäť pre verejnosť


Zoologická záhrada v Bratislave bola pre verejnosť uzatvorená od 9. marca na základe rozhodnutia jej zriaďovateľa, hlavného mesta. Dôvodom bolo zamedzenie šírenia nového koronavírusu.


V Bratislave otvorili v stredu (6. 5.) takmer po dvoch mesiacoch pre verejnosť zoologickú záhradu v Mlynskej doline. Platiť tam však budú viaceré hygienické opatrenia. Zoo Bratislava o tom informuje na svojom webe.


Do areálu zoo budú môcť vstúpiť iba návštevníci s ochranným rúškom či inou vhodnou pokrývkou zakrývajúcou nos a ústa. „Na pokladnici pri predaji vstupeniek je umiestnené bezpečnostné plexisklo. Predaj vstupeniek bude v hotovosti, kartou, ale návštevníkom odporúčame najmä bezkontaktný online predaj e-vstupeniek,” informuje vedenie zoo. Dezinfekčné prostriedky budú návštevníkom k dispozícii pri vstupe, pri bufetoch a na všetkých verejných toaletách.

Pre návštevníkov budú sprístupnené všetky vonkajšie expozičné časti. „Pavilóny budú zatiaľ uzavreté, aby nedochádzalo k možnému zhromaždeniu sa väčšieho počtu návštevníkov v uzavretých priestoroch. Občerstvenie v bufetoch bude podávané z predajných okienok bez možnosti sedenia,” spresnilo vedenie zoo. V rámci celej záhrady budú na frekventovaných miestach umiestnené oznamy upozorňujúce na dodržiavanie hygienických opatrení, ktoré majú za cieľ chrániť ľudí a zamedziť možnému šíreniu nového koronavírusu. Medzi opatrenia patrí aj dodržiavanie primeraných rozstupov. DinoPark bude pre návštevníkov sprístupnený, avšak okrem 3D kina, detského tetovania a zmrzliny.

Zoo Bratislava zároveň informuje, že minimálne do vyhlásenia štvrtej fázy uvoľňovania opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu nebude realizovať vzdelávacie programy a akékoľvek podujatia pre verejnosť. Vzdelávanie i propagáciu bude naďalej zabezpečovať online prostredníctvom sociálnych sietí a webovej stránky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2020
Ústredný krízový štáb schválil od stredy prvú fázu uvoľnenia opatrení
Ústredný krízový štáb v utorok schválil prvú fázu uvoľnenia opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré v pondelok (20. 4.) navrhlo konzílium odborníkov.
viac
28.04.2020
Mesto Snina otvorilo trhovisko i pokladnicu mestského úradu
Mesto Snina v rámci prvej vlny uvoľňovania opatrení zamedzujúcich šíreniu nového koronavírusu otvorilo v pondelok mestské trhovisko i pokladnicu mestského úradu (MsÚ). Informovala o tom Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja MsÚ.
viac
02.05.2020
Nové Mesto opäť spustilo premávku lanovky na Kamzík
Bratislavské Nové Mesto spustilo v sobotu opäť premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Mestská časť tak urobila po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.
viac
15.05.2020
Viaceré mestské časti pristúpili k otvoreniu detských ihrísk a parkov
Niektoré bratislavské mestské časti začínajú po uvoľnení protiepidemiologických opatrení súvisiacich s novým koronavírusom s otváraním detských ihrísk a parkov. Sú však aj také samosprávy, ktoré k takémuto kroku zatiaľ nepristupujú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %