Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.03.2020 02:40

J. Budaj: S novým týždňom sa opäť otvoria aj zberné dvory


Ilustračná snímka - Zberný dvor v Petržalke.


Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na základe záverov z ústredného krízového štábu povolil od pondelka (30. 3.) prevádzku zberných dvorov na Slovensku. Stalo sa tak na základe návrhu ministra životného prostredia Jána Budaja.


Šéf envirorezortu týmto návrhom reagoval na podnety prichádzajúce na ministerstvo životného prostredia, ktoré sa týkali opatrení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu.     

„Pre zachovanie správne fungujúceho odpadového systému je dôležité, že sa nám promptne podarilo upraviť fungovanie zberných dvorov v tomto neľahkom období,” povedal minister životného prostredia.      

V platnosti aj naďalej podľa envirorezortu zostáva nevyhnutnosť používania ochranných pomôcok a všetkých opatrení slúžiacich na ochranu zdravia, ktoré boli prijaté v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
V obci postavia chýbajúci zberný dvor za takmer 700 000 eur
Podtatranská obec Lendak v okrese Kežmarok získala od Ministerstva životného prostredia SR nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ vo výške viac ako 691 449 eur na vybudovanie zberného dvora, ktorý v obci chýba.
viac
16.08.2017
VLÁDA: Zákon o odpadoch sa má zmeniť, pomôže to malým podnikateľom
Vláda dnes schválila novelu zákona o odpadoch, ktorá má odbremeniť menších podnikateľov a živnostníkov. Filozofia novej legislatívy - znečisťovateľ platí, ktorá sa začala vlani zavádzať do praxe, ostáva zachovaná. Zmeny by mali začať platiť od začiatku decembra, niektoré až od roku 2018 a 2023.
viac
25.03.2020
J. Budaj apeluje na zodpovedné správanie pri nakladaní s komunálnym odpadom
Minister životného prostredia Ján Budaj apeluje v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na zodpovedné správanie pri nakladaní s komunálnym odpadom. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
07.07.2021
Vystriedanie zahraničných dovozcov odpadov našimi nemusí byť všespasiteľné
Šéf envirorezortu Ján Budaj podpísal koncom júna memorandum so slovenskými výrobcami cementu o navýšení spaľovania domácich odpadov v slovenských cementárňach. Médiám bol akt prezentovaný ako dosiaľ najväčší enviroprojekt v oblasti riešenia odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %