Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.02.2022 01:36

Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan


Ilustračná snímka: (tasr).


V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.


V dĺžke 3,6 kilometra so šírkou tri metre postaví spoločnosť Strabag na hrádzi rieky Váh asfaltovú komunikáciu, ktorá bude mať podľa slov predsedu TTSK Jozefa Viskupiča jedno odpočívadlo so zázemím a s možnosťou nabitia smartfónov. Ide o prvý úsek cyklomagistrály na území TTSK. „Je určený na dochádzanie za prácou, tiež na cykloturistiku,“ povedal. Výstavba počíta s nákladom takmer pol milióna eur.

Jedným z hlavných cieľov TTSK v oblasti cyklistickej dopravy je podpora udržateľnej mobility. Vážska cyklomagistrála by mala tvoriť priame spojenie dôležitých priemyselných sídel Piešťany, Horná Streda, Sereď a Hlohovec v celkovej dĺžke 60 kilometrov. „Samotná cyklomagistrála je unikátny projekt, spájajúci Oravu s Komárnom. Získali sme nenávratný finančný príspevok na výstavbu ďalšieho úseku Sereď - Šúrovce a žiadame o podporu aj pre úsek Šúrovce - Siladice. Veríme, že nová cyklotrasa prinesie úžitok nielen v podobe ekologizácie dopravy, ale aj nárastu cestovného ruchu v Piešťanoch a ich okolí,“ uviedol Viskupič. TTSK pracuje aj na zámeroch ďalších úsekov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
17.02.2023
Sereď a Šúrovce už spája nový úsek Vážskej cyklomagistrály
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil výstavbu úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Šúrovcami v dĺžke 1,7 kilometra. Na jar bude pokračovať v jej predĺžení po most v Siladiciach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %