Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
11.05.2021 07:45

Novú cyklotrasu lemujú infopanely


Snímka zdroj: (TSK).


Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.


Vďaka infopanelom spoznáte nielen krásy Trenčianskeho kraja, ale získate aj dôležité informácie ohľadom zásad správania sa na cyklotrase.

Na každom paneli je umiestnená tabuľa, ktorá ponúka cyklistickej verejnosti všeobecné informácie o Vážskej cyklomagistrále a zároveň presnejšie popisuje charakter konkrétneho úseku. Druhá strana je venovaná prevažne hradom a pamiatkam v blízkosti cyklotrasy. „Na jednej z tabúľ nájdu cyklisti obrysovú mapu s vyznačenými atraktivitami Trenčianskeho samosprávneho kraja. Štyri tabule boli navyše obohatené populárno-vedeckými poznatkami o pozitívnom vplyve cyklodopravy na ochranu ovzdušia,“ uviedla Katarína Holá z Odboru regionálneho rozvoja TSK.

Projekt vďaka svojmu charakteru prispieva k podpore bezpečnej a ekologickej dopravy. Výstavba tohto úseku bola podporená z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.

Autor: (TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
02.07.2022
Sezónu výletných vlakov v TTSK odštartujú jazdou z Bratislavy do Holíča
Sezónu výletných vlakov v rámci Trnavského kraja odštartuje v sobotu jazda historickou mašinkou z Bratislavy cez Malacky do Holíča. Výletný vlak Mária Terézia vyráža v sobotu o 9.10 h z bratislavskej hlavnej stanice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %