Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
13.06.2022 07:45

TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom


Ilustračná snímka: (tasr).


Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.


Rekonštrukciu realizuje bratislavská spoločnosť Skanska SK a celkové náklady boli naplánované vo výške 4 536 975,25 eura s DPH. "Druhá etapa rekonštrukcie cesty nadväzuje na prvú etapu, ktorá bola odovzdaná v októbri 2020. Počas nej sa zmodernizoval úsek v dĺžke viac ako 1,2 kilometra za približne 2,2 milióna eur. Aktuálne dokončovaný úsek cesty umožní kvalitnejšie a bezpečnejšie napojenie na nadradenú infraštruktúru, ktorou sú cesta I. triedy I/54, ktorá zabezpečuje nepriame napojenie na cestu I. triedy I/61 a diaľnicu D1," uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

Ako doplnil, aj pri tejto stavbe pocítil realizátor nárast cien. "V súčasnosti rokujeme so zhotoviteľom o dodatku k zmluve. Zvýšenie by malo byť približne vo výške päť percent," informoval predseda TSK.

Počas opráv bude zrekonštruovaných 20 priepustov. "Pri sanácii zosuvu sa osadí 180 kusov mikropilót v dĺžke 1440 metrov a vybuduje sa 135 metrov dlhý spriahajúci železobetónový trám," povedal za zhotoviteľa Marek Štancel. Dodal, že sa tiež opraví gravitačný múr v dĺžke 32 metrov, rozšíria sa krajnice úseku, obnoví sa odvodňovací systém komunikácie a na dĺžke 1360 metrov sa zrealizujú nové konštrukčné vrstvy. Príde tiež k výmene podložia až do hĺbky 1,6 metra. Okrem toho sa podľa neho zabuduje viac ako 35 000 ton kameniva a 11 500 ton asfaltovej zmesi, spravené budú terénne úpravy, rovnako sa osadia nové zvodidlá a zábradlia a zrealizuje sa trvalé vodorovné a zvislé dopravné značenie.

Ako doplnil Štancel, v najbližšom období je ešte nutné zrealizovať pokládku obrusných vrstiev, dosypanie nespevnených krajníc, osadenie trvalého dopravného značenia vrátane vodorovného značenia a smerových stĺpikov, ako aj montáž kompozitných roštov na kalové jamy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2020
Budovu ZUŠ zrekonštruujú na bytový dom s 24 bytmi
Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje bývalú budovu základnej umeleckej školy (ZUŠ), v ktorej vznikne 24 nájomných bytov. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
11.05.2021
Novú cyklotrasu lemujú infopanely
Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.
viac
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %