Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
11.04.2023 11:40

Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla


Snímka zdroj: (mapio.net).


Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Rekonštrukcia má trvať do 10. júla a je rozdelená do troch etáp. "Ako prvé sa od 12. apríla do 2. mája budú realizovať úseky od začiatku Turej Lúky po križovatku s Brezovskou ulicou pri Dolnom cintoríne, od križovatky pri garážach pod Pakanským kopcom po križovatku s Jablonskou ulicou a od zákruty s obmedzením rýchlosti na 40 kilometrov za hodinu za Myjavou po odbočku do časti U Vlčkov," uviedol Hrin.

V druhej etape je od 4. do 25. mája naplánovaná rekonštrukcia úsekov od križovatky pri Dolnom cintoríne po križovatku Brezovská – Viestova pri policajnej stanici.

Tretia etapa zahŕňa zvyšné úseky. Ide o časť komunikácie od križovatky obchvatu s Brezovskou ulicou pri policajnej stanici po križovatku pri garážach na Pakanskom kopci, časť od križovatky s Jablonskou ulicou po križovatku s Krajňanskou ulicou a od odbočky do časti U Vlčkov smerom na Starú Turú. Tá sa má realizovať od 26. mája do 4. júla.

Následne budú ešte do 10. júla pokračovať dokončovacie práce a maľovanie dopravného značenia. "Vodiči musia počítať v najbližších štyroch mesiacoch s obmedzeniami a s rešpektovaním dočasného dopravného značenia a pripraviť sa na zvýšené dopravné zaťaženie iných komunikácií," doplnil hovorca mesta.

"Stavebné práce na obchvate budú vo všeobecnosti pozostávať z frézovania asfaltov a podkladových vrstiev komunikácie, búracích, zemných a výkopových prác, navážania štrkových lôžok, pokládky nových vrstiev vozovky, osadenia obrubníkov, úprav priekop a priepustí, montáže zvodidiel, realizácie nového trvalého dopravného značenia," informoval Hrin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
01.06.2022
Začína sa rekonštrukcia cesty od Nižnej Hutky po Slanské Nové Mesto
Košický samosprávny kraj (KSK) začína od štvrtka s prvou etapou rekonštrukcie cesty druhej triedy II/552, vedúcej z Košíc po štátnu hranicu s Ukrajinou. Prvá etapa zahŕňa časť od Nižnej Hutky po Slanské Nové Mesto. Opravou prejde 17 kilometrov ciest aj dva mosty - pri Nižnej Hutke a Bohdanovciach.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
02.01.2023
Časť cesty medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom zrekonštruujú za 12,081 milióna eur
Časť cesty druhej triedy medzi Veľkými Uhercami (okres Partizánske) a Skýcovom (okres Zlaté Moravce) zrekonštruujú za 12,081 milióna eur. Dodávateľa prác vybral Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) cez verejnú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %