Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.05.2021 11:40

Úsek Vážskej cyklomagistrály spojí Zavar a automobilku


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavskú automobilku a obec Zavar by mal spojiť cyklistický chodník v dĺžke 1,7 kilometra.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravuje projekt na vybudovanie danej časti Vážskej cyklomagistrály vrátane realizácie cyklolávky na premostenie diaľnice D1. Pri financovaní počíta s prostriedkami z európskych fondov. Na stredajšie (5. 5.) zasadnutie krajského zastupiteľstva zaradil bod na schválenie predloženia a financovania projektu.

Novovybudovaná cyklotrasa povedie v úseku od okružnej križovatky pri automobilke po intravilán obce Zavar v súbehu s cestou III/1279. V projekte budú realizované dve stavby - cyklotrasa a cyklolávka.

Z materiálu na rokovanie vyplýva, že žiadosť o nenávratný finančný príspevok je vo výške 1,632 milióna eur s DPH a zahŕňa stavebné práce súvisiace s výstavbou cyklotrasy, cyklolávky, projektové dokumentácie, stavebný dozor, personálne výdavky a publicitu projektu. TTSK by sa na financovaní projektu mal podieľať piatimi percentami vo výške 81 600 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
22.02.2022
Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan
V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.
viac
17.02.2023
Sereď a Šúrovce už spája nový úsek Vážskej cyklomagistrály
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil výstavbu úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Šúrovcami v dĺžke 1,7 kilometra. Na jar bude pokračovať v jej predĺžení po most v Siladiciach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %