Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.08.2020 01:40

Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút


Snímka zdroj: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.


Cesta po nových úsekoch rýchlostnej cesty R7 nebude trvať viac ako 50 minút. Po otvorení ďalších úsekov projektu D4/R7 by sa tento čas mohol skrátiť len na 35 minút.

„Rozhodli sme sa využiť novootvorené úseky rýchlostnej cesty R7 a cestujúcim ponúknuť atraktívny produkt – päťdesiat minút trvajúcu cestu z Dunajskej Stredy do centra hlavného mesta. Pochopiteľne, vnímame aktuálne neistú budúcnosť zabezpečenia vlakového spojenia Komárna a Bratislavy. Reagujeme tiež na dopyt cestujúcej verejnosti, ktorá dlhodobo trpí na nedostatočnú kapacitu vlakov na tejto trati,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Autobusovú linku bude prevádzkovať jeden zo zmluvných partnerov trnavskej župy SAD Dunajská Streda, a. s. Ako doplnil predseda predstavenstva spoločnosti Michal Humeník, „našim cestujúcim ponúkneme rýchle cestovanie do a z hlavného mesta v ekologických autobusoch. Očakávame, že po otvorení ďalších úsekov D4/R7 dokážeme čas cesty skrátiť na približne 35 minút.“

Expresná linka je tvorená 11 pármi spojov (celkom 22 spojov). Dĺžka trasy je 49 km a sú na nej iba štyri zastávky – jedna v Dunajskej Strede (autobusová stanica) a tri v Bratislave – cintorín Vrakuňa, Pažítková ulica a Bajkalská ulica. Autobusy budú v dopravných špičkách premávať v hodinových intervaloch – ráno v smere do Bratislavy a poobede v smere do Dunajskej Stredy. Mimo dopravnej špičky pôjde o 2-hodinový interval. Linka bude zavedená skúšobne a v prípade potreby je trnavská župa pripravená prispôsobovať časy odchodov autobusov preferenciám cestujúcich.

Pre zachovanie dopravnej obslužnosti a komfortu cestujúcich, TTSK ponechá existujúcu linku na trase Veľký Meder - Dunajská Streda - Šamorín - Bratislava v mierne upravenom režime.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2020
Už takmer 1400 ľudí využilo autobus na zavolanie
„Autobus na zavolanie“ využilo za prvý rok až 1380 ľudí z okolia Senice. Medzi 1. septembrom 2019 a 31. augustom 2020 cestujúci prejavili záujem o túto službu spolu 960-krát. Najvyťaženejším mesiacom bol apríl tohto roka, kedy na 144 telefonických objednávok bolo prepravených až 335 cestujúcich.
viac
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
04.09.2023
Od pondelka došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave
S príchodom nového školského roka, teda od pondelka, došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji. Týkajú sa liniek v regiónoch Pezinok, Senec a Šamorín. V regióne Záhorie ostávajú cestovné poriadky bez zmeny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %