Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
18.11.2020 08:00

Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD


Snímka zdroj: (dpb).


Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.


Prestupný uzol je medzi autobusmi jazdiacimi po nábreží a električkami na Hlavnú stanicu, do Petržalky, na Trnavské mýto, Vajnorskú či Račianske mýto. Zastávku obsluhujú autobusy 29, 50, 70 a N33 a električky 1, 3 a 4.

„Prestupný uzol vnikol presunutím bývalej zastávky Malá scéna priamo ku križovatke so Starým mostom. Zatiaľ čo v minulosti boli zastávky vzdialené stovky metrov od seba, dnes sú v tesnej blízkosti a umožňujú pohodlný prestup,” vysvetlil dopravca.      

Autobusová zastávka Malá scéna v smere pod Most SNP je zrušená a nahradená novou zastávkou Šafárikovo námestie tesne pred križovatkou so Starým mostom. V smere na autobusovú stanicu je v prevádzke nová zastávka pred križovatkou a aj pôvodná zastávka Malá scéna.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
09.09.2020
Cestujúci musia v najbližších dňoch rátať s niektorými zmenami v MHD
Cestujúci v bratislavskej MHD musia na niektorých linkách rátať v najbližších dňoch so zmenami. Upozorňuje na to na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DPB).
viac
09.11.2020
DPB testuje v uliciach mesta jeden z najdlhších trolejbusov na svete
Dopravný podnik Bratislava (DPB) testuje v uliciach hlavného mesta jeden z najdlhších trolejbusov na svete. Hybridný, trojčlánkový trolejbus budú testovať bez cestujúcich na celej trolejbusovej sieti, no najmä na trase linky 201. Informovala o tom hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %