Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.09.2020 09:45

Cestujúci musia v najbližších dňoch rátať s niektorými zmenami v MHD


Snímka zdroj: (dpb).


Cestujúci v bratislavskej MHD musia na niektorých linkách rátať v najbližších dňoch so zmenami. Upozorňuje na to na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DPB).


Dôvodom je okrem pondelkového spustenia električkovej dopravy na Komisárky a začatia rekonštrukcie električkovej trate v uzle Americké námestie a Blumentál aj očakávaná oprava chodníka na Ivanskej ceste, či stavebné práce a montáž trolejového vedenia pri výjazde z tunela na nábrežie a do Karlovej Vsi.      

Od utorka (8. 9.) približne do pondelka 21. septembra, v závislosti od stavebnej technológie a poveternostných podmienok, budú opravovať chodník na Ivanskej ceste. Zastávky Avion Shopping Park budú preto presunuté.      

Od nedele 13. septembra od začiatku dennej premávky do soboty 19. septembra do ukončenia dennej premávky budú stavebné práce a montáž trolejového vedenia pri výjazde z tunela pod Bratislavským hradom na nábrežie a do Karlovej Vsi. „Autobusové linky budú presmerované do protismeru, ale nedochádza k zmene obsluhy autobusových zastávok,” upozornil dopravca.      

Električková linka 4 bude premávať po trase Zlaté piesky/Železničná stanica (ŽST) Nové Mesto smerom na Miestny úrad Nové Mesto, Trnavské mýto, Krížna, Americké námestie, Mariánska, Slovenské národné divadlo (SND), Námestie Ľudovíta Štúra, Šafárikovo námestie a späť cez Mariánsku, Krížnu, Trnavské mýto, Miestny úrad Nové Mesto na Zlaté Piesky/ŽST Nové Mesto. Električková linka 9 bude jazdiť po trase Astronomická, Nemocnica Ružinov, Trnavské mýto, Krížna, Americké námestie, Mariánska, SND, Námestie Ľudovíta Štúra, Šafárikovo námestie, Mariánska, Krížna, Trnavské mýto, Nemocnica Ružinov a Astronomická.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
13.02.2023
DPB od pondelka celoplošne zaviedol zastávky na znamenie, niektoré linky zrušil
V hlavnom meste od pondelka zaviedol Dopravný podnik Bratislava (DPB) celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Električiek sa to netýka. Upravil aj premávku vybraných liniek, niektoré aj zrušil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %