Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.12.2020 04:15

Vytopená ZŠ na Ul. Komenského je po dvoch mesiacoch v novom šate


Škola si slávnostne prevzala symbolický poukaz na sumu 49 999,- eur z rúk generálneho riaditeľa Kaufland Slovensko Paula Paulsa. Snímka zdroj: (MsÚ)


Škola získala zdroje na opravu škôd z dohodovacieho konania z ministerstva školstva 32 000,- eur, čiastočné plnenie z poisťovne 20 000,- eur, ale najväčšiu čiastku poskytla spoločnosť Kaufland vo výške 49 999,- eur.


Po prasknutom potrubí počas víkendu 26. – 27. septembra sa škola ocitla v havarijnom stave, vtedy priblížila situáciu riaditeľka školy Helena Lacová: „Základná škola na ulici Komenského vo Svidníku má po havárii potrubia na toaletách vytopených 5 tried na prvom stupni, zborovňu, viacero kabinetov a kancelárií. Triedy z 3. a 4. ročníka - 90 žiakov je umiestnených do priestorov poskytnutých zriaďovateľom mestom Svidník v Dome kultúry. Prvý ročník zostal vo voľných priestoroch školy a jedna trieda druhého ročníka je umiestnená v priestoroch ZUŠ Svidník, ktorá je v blízkom susedstve“.

V súčasnosti sú poškodené priestory takmer kompletne rekonštruované, chýbajú už len posledné úpravy v zborovni, montáž nábytku a dokončenie prác v suteréne budovy.

Hneď v prvých hodinách po havárii kpromptnému riešeniu havarijného stavu výrazne dopomohol Hasičský zbor vo Svidníku a Dobrovoľní hasiči mesta Svidník. Okamžitým zabezpečením techniky na sušenie zareagoval svidnícky podnikateľ a odvlhčovačmi Odbor krízového riadenia OÚ Svidník, VVS a.s. Svidník a Kaufland Slovensko. Práve spomínaná spoločnosť flexibilne reagovala aj s ponukou na zakúpenie nábytku a výpomoc pri financovaní opravy škôd. V piatok 11. 12. 2020 si škola slávnostne prevzala symbolický poukaz na sumu 49 999,- eur z rúk generálneho riaditeľa Kaufland Slovensko Paula Paulsa. Tento dar prispel ku kompletným obnovám tried, chodieb, kabinetov, zborovne i kúpe nábytku.

Primátorka Marcela Ivančová: „Nesmierne ma teší, že v tak kritickej situácii sme sa dokázali všetci zmobilizovať a dnes konštatujem, že škola je vo výbornom stave aj s finančnou výpomocou, aj vďaka profesionálnemu prístupu managmentu školy a pomoci mesta. Som rada, že to, čo vyzeralo na začiatku ako katastrofa, je dnes dobré zvládnuté krízové riadenie. Ďakujem spoločnosti Kaufland Slovensko za rýchlu finančnú pomoc a dnes si samotný generálny riaditeľ spoločnosti mohol prezrieť rekonštrukciu priestorov i naskladnený nábytok, ktorý bude montovaný a umiestňovaný do tried a kabinetov.

Autor: (ts-Kristína Tchirová, PR manager mesta Svidník)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
25.03.2020
Rúška na objednávku kraja šijú firmy v regióne, pridali sa divadlá aj školy
Nedostatok ochranných rúšok sa snaží Banskobystrický samosprávny kraj kompenzovať tým, že ich výrobu objednal u firiem v regióne. Látkové rúška dobrovoľne šijú aj v niektorých divadlách a stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, pomôcť im môžete látkami.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %