Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.11.2017 09:20

V Žiari nad Hronom vybudujú 3,7 km dlhý cyklochodník


Ilustračná snímka.


V Žiari nad Hronom vybudujú takmer 3,7 kilometra dlhý cyklochodník, ktorý prepojí mesto s priemyselným parkom. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.


 Ako informoval primátor Peter Antal, na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594 000 eur. "Začínať bude na Etape, na Jilemnického ulici a ústiť v areáli priemyselného parku cez most na Kortine, čím bude prepojené celé mesto," uviedol.       

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta. Antal už viackrát v tejto súvislosti zdôraznil, že takéto spojenie požadovali obyvatelia aj v minulosti.       

Celková realizácia projektu by mala podľa zverejnených informácií trvať 18 mesiacov. Začiatok hlavných aktivít projektu je naplánovaný na január 2018.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
02.05.2020
Mesto zámenou získa pozemky pri gymnáziu
Mesto Žiar nad Hronom chce zámenou získať pozemky v areáli miestneho Gymnázia Milana Rúfusa, ktoré sú potrebné na vybudovanie športového zázemia školy. Výmenu týchto pozemkov za mestské pozemky v inej lokalite odsúhlasili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci.
viac
22.04.2021
Recyklácia vozidiel je čoraz náročnejšia, elektrické autá sú problémom
Recyklácia vozidiel vyradených z evidencie je čoraz náročnejšia a menej rentabilná. Vozidlá s alternatívnym pohonom sú v tomto smere najmä z dôvodu batérií zatiaľ problémom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %