Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.04.2020 10:10

V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou


Ilustračná snímka: (imhd.sk).


Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.


Po povinnom uzatvorení prevádzok od 18. marca bola MHD v Trenčíne rozhodnutím primátora dočasne bezplatná. Išlo o preventívne opatrenie na ochranu vodičov autobusov, ktorí v tom čase nemali dostatok ochranných pomôcok. Opatrenie malo byť aj úľavou pre ľudí, ktorí v tomto čase musia MHD dochádzať do práce. Preto pre nich posilnili vybrané spoje.     

„Prax však ukázala, že bezplatná doprava bola pre niektorých občanov motiváciou nadmerne sa voziť v MHD, často na krátke vzdialenosti, a teda zvyšovať riziko nákazy. Keďže sa situácia s ochrannými pomôckami u vodičov autobusov odvtedy zmenila, bezplatné cestovanie sa od 6. apríla ruší,” doplnila Ságová.      

Ako dodala, autobusy budú aj naďalej premávať vo víkendovom režime, posilnené sú vybrané ranné a popoludňajšie spoje pre pracujúcich.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
V Nových Zámkoch pokračujú v bezplatnej doprave žiakov
Žiaci základných škôl (ZŠ) a osemročného gymnázia, tried príma, sekunda, tercia, kvarta, v Nových Zámkoch budú môcť aj v tomto školskom roku cestovať do školy zadarmo.
viac
03.04.2020
Bratislavská župa posilnila spoje
Bratislavská župa na základe pripomienok cestujúcich, informácií od vodičov, osobnej obhliadky a po vzájomnej spoločnej konzultácii s Bratislavskou integrovanou dopravou, a. s. a Slovak Lines, a. s. doplnila ďalšie posilové spoje s účinnosťou od 1., resp. 2. apríla 2020.
viac
09.04.2020
Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji začali jazdiť nové autobusy
Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji pribudlo 11 nových autobusov.
viac
08.07.2022
Cestujúci trenčianskou MHD budú môcť aj naďalej využívať prímestské autobusy
Spolupráca Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a mesta Trenčín vo využívaní prímestských autobusov cestujúcimi v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Trenčíne bude pokračovať. V stredu (6. 7.) o tom rozhodli poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %