Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.07.2022 09:30

Cestujúci trenčianskou MHD budú môcť aj naďalej využívať prímestské autobusy


Ilustračná snímka: (tasr).


Spolupráca Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a mesta Trenčín vo využívaní prímestských autobusov cestujúcimi v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Trenčíne bude pokračovať. V stredu (6. 7.) o tom rozhodli poslanci Zastupiteľstva TSK.


Podľa vedúceho odboru dopravy Úradu TSK Radovana Hladkého TSK vytvoril v júli roku 2017 s mestom Trenčín spoločné dopravné územie, na základe čoho sa dohodli na spolupráci pri zabezpečení prepravy cestujúcich na území mesta spojmi prímestskej autobusovej dopravy na dobu určitú do 31. augusta 2022. Cieľom bolo skvalitniť dopravnú obslužnosť, zefektívniť prímestskú dopravu a kvalitu cestovania.

"Cestujúci využívajú v Trenčíne prímestskú autobusovú dopravu na vybraných zastávkach, cestujú za zjednotenú tarifu mestskej hromadnej dopravy," uviedol Hladký.

Od 1. septembra 2022 bude na území mesta Trenčín zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu nový prevádzkovateľ, preto bolo potrebné uzatvoriť novú zmluvu o spolupráci. Vzhľadom na rozdielne tarify prímestskej a mestskej dopravy sa TSK a mesto dohodli na refundácii úbytku tržieb z cestovného. Zmluvu uzatvoria na dobu určitú do 30. októbra 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
09.01.2018
Varovné nálepky upozorňujú cestujúcich po vystúpení z autobusov
Najviac dopravných nehôd s účasťou chodca vzniká neuváženým vybehnutím ľudí na cestu spoza stojaceho autobusu. Trenčiansky samosprávny kraj sa podobné situácie rozhodol eliminovať prostredníctvom varovných nálepiek na autobusoch.
viac
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %