Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.07.2021 10:30

Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja


Ilustračná snímka: (trnava-vuc.sk).


Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Ako uvádza dôvodová správa, má to viesť k zvýšeniu atraktivity cestovania prímestskými autobusmi. Kroky schválené s účinnosťou od 1. januára 2023 smerujú aj k umožneniu integrácie dopravy s Bratislavským krajom. „Prijali sme zmeny, ktoré výrazne ovplyvnia budúcnosť cestovania. Ponúkneme predplatné cestovné lístky, ktoré budú cenovo výhodnejšie pre pravidelných cestujúcich. V rámci časovej a zónovej platnosti budú môcť ľudia cestovať neobmedzene. Na budúci rok spustíme efektívnu informačnú a marketingovú kampaň pre verejnosť, ktorej súčasťou budú aj uvádzacie zľavy,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V rámci propagácie cestovania prímestskými autobusmi samospráva pracuje aj na zavedení inovácií, ktoré sa týkajú napríklad platby bankovou kartou respektíve nákupu cestovného lístka prostredníctvom mobilnej aplikácie. „Cestovanie bude vďaka tomu jednoduchšie a pohodlnejšie. Stane sa relevantnou alternatívou k osobnej automobilovej doprave, ktorá je súčasne ekologickejšia,” informovalo komunikačné oddelenie kraja.

Príležitostným cestujúcim a ľuďom, ktorí sa dopravujú na krátke vzdialenosti, bude ponechaná možnosť zakúpenia jednorazového cestovného lístka. Jeho tarifa však bude upravená.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2021
Poslanci TTSK budú schvaľovať politiku života bez odpadu
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) budú na najbližšom zasadnutí schvaľovať zámer uplatňovať politiku života bez odpadu pri používaní plastov, respektíve sa snažiť o ich čo najširšie opätovné využitie. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
24.06.2021
Prešovský kraj vložil do nadačného fondu vyše 82-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj zriadil Nadačný fond Nadácie PSK pre podporu rodiny na riešenie krízových situácií v kraji. Otvorený je všetkým miestnym samosprávam na území PSK. Samotná krajská samospráva prispela do fondu čiastkou vyše 82 600 eur.
viac
16.07.2021
TTSK víta schválenie zámeru výstavby novej budovy vojenského archívu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) privítal informáciu o výstavbe novej budovy pre Vojenský archív Trnava, ktorú v stredu (14. 7.) zobrala na vedomie vláda SR. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
04.08.2021
Novela zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve
Poslanci NR SR schválili vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 280/2017 Z. z. a o zmene zákona č. 292/2014 Z. z.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %